REBOBINEM
OLGA ÀBALOS

Els homes màquina

El rei Joan Carles I ha tornat a passar pel quiròfan i ja és la vegada que fa tretze. Pot ser que el monarca s'acabi convertint en un 'ciBorborg'?

NEIL HARBISSON

L'artista anglès, el primer ciborg reconegut, té una malaltia que fa que hi vegi en blanc i negre. Però un ull cibernètic li tradueix els colors en ones sonores. Com sona el blau?

IRON MAN

Tony Stark, el superheroi més fatxenda de Marvel, és humà, però gràcies al vestit metàl·lic que es va fabricar es converteix en una màquina voladora que lluita contra el crim.

TERMINATOR

Resulta que un dels ciborgs més famosos del cinema és un culturista austríac, bronzejat, emprenyat i bo en mecànica que ve del futur. El 2014 s'estrena la cinquena part de la franquícia.

ROBOCOP

El film de Paul Verhoeven del 1987 ens va descobrir que el cervell d'un policia de Detroit podia seguir funcionant dins d'un robot! I ens va donar grans idees per a molts Carnestoltes.

MARCEL·LÍ ANTÚNEZ

L'exmembre de La Fura del Baus fa anys que explora la relació i la fusió de l'ésser humà amb sistemes mecatrònics i robòtics en els seus espectacles. Qui té el poder, l'home o la màquina?