REBOBINEM
Cultura 28/06/2013

Teràpies perilloses

Com funciona el cap d'un criminal? El món de la ficció sol recórrer a la figura del metge per aprofundir en la seva psicologia

Olga àbalos
1 min

DOCTORA JENNIFER MELFI

Com superar la pressió de tractar els atacs d'angoixa de Tony Soprano (James Gandolfini) i les seves declaracions d'amor? La doctora Melfi (Lorraine Bracco) va veure la llum amb el vodka.

DOCTOR MABUSE

No se sap per què però odiava la societat i sentia un irrefrenable desig de fer mal. Hipnotitzava persones perquè delinquissin. Fritz Lang explora el personatge en dos títols mítics.

DOCTOR BEN SOBOL

¿Un gàngster deprimit? A 'Una teràpia perillosa' (1991) Billy Cristal és un psiquiatre que es veu obligat a tractar Paul Vitti (Robert de Niro). La màfia no accepta un no per resposta.

DOCTOR HANNIBAL LECTER

El psiquiatre brillant i caníbal interpretat per Anthony Hopkins. La seva pertorbada ment va ajudar l'agent de l'FBI Clarise Starling a trobar un assassí a 'El silenci dels anyells' (1991).

DOCTORA ELIZABETH LAMB

No és el que sembla. Rosario Dawson fa d'hipnotitzadora professional en l'últim film de Danny Boyle, 'Trance', i no li tremola el pols quan uns lladres contracten els seus serveis.

stats