REBOBINEM
OLGA ÀBALOS

Els Beatles de la comèdia

El grup d'humoristes Monty Python, que ara es reuneixen després de 30 anys per actuar en directe, van deixar empremta en la manera de fer comèdia i crítica política. Revisem alguns hereus contemporanis

'SOUTH PARK'

Els dibuixos animats que Terry Gilliam intercalava entre els esquetxos televisius d' El circ ambulant van inspirar l'estil atrotinat de la sèrie d'animació més políticament incorrecta.

EL TRICICLE

A més de ser continuadors de l'humor absurd dels britànics van dirigir la versió catalana de Spamalot , el musical basat en el guió del film Els cavallers de la taula quadrada (1975).

PYTHON

El creador d'aquest llenguatge de programació, l'holandès Guido van Rossum, va batejar-lo així en honor dels comediants britànics. Però no va demanar permís per utilitzar el nom!

ROWAN ATKINSON

Amb L'Escurçó Negre el comediant anglès arrodoneix encara més la paròdia destralera cap a la cultura britànica i la classe política que havien inaugurat John Cleese i companyia.

MUCHACHADA NUI

La combinació de gags absurds i surrealistes amb animacions com les d'Enjuto Mojamuto fan del programa dirigit per Joaquín Reyes un hereu del format que utilitzaven els Python.