REBOBINEM
PER OLGA ÀBALOS

El primer president de l'era pop

John Fitzgerald Kennedy, l'assassinat del qual compleix avui 50 anys, i la seva dona, Jacqueline, van ser la primera parella presidencial mediàtica i simbòlica. La seva imatge s'ha evocat de moltes maneres

Els Kennedy. Zoom

LANA DEL REY

Les referències musicals als Kennedy són moltes. Des de Neil Diamond fins a Marilyn Manson passant per la pubilla d'Amèrica: al videoclip de Nathional anthem , Del Rey es vesteix com Jackie.

ELS SIMPSON

Un detall que només els fans de la sèrie de Matt Groening coneixen: el cognom de soltera de Marge Simpson és Bouvier, el mateix que el de Jacqueline Kennedy. Un petit homenatge.

CHANEL

Jackie Kennedy va ser una creadora de tendències i una habitual del paper cuixé. El vestit de Chanel rosa que portava quan va morir JFK ja és un dels més famosos del món de la moda.

ANDY WARHOL

El guru del pop-art va donar la seva visió de l'homicidi amb el film Since i reproduint de manera seriada les cares dels Kennedy en obres pictòriques com si fossin objectes de consum.

MARILYN MONROE

L'embolic de faldilles que JFK va tenir amb l'actriu és un episodi fascinant de la història sentimental d'Occident. No hi ha res més mediàtic que aquell Happy birthday televisat.