CARA A CARA
Cultura 17/05/2013

Risto Mejide entrevista José Corbacho

A part de veure's les cares a 'Tú sí que vales' (Tele 5), Risto Mejide i José Corbacho coincidiran el dilluns 20 a l'escenari del BARTS (BCN, 20 h). L'actor presentarà la conferència de Mejide 'Apología de la rareza', del cicle 'Instint'

2 min
RISTO MEJIDE JOSÉ CORBACHO Entrevista

R.M. |Et segueixo des que et vaig veure a Cegada de amor

J.C. | Trobo a faltar quan el que passa sobre l'escenari connecta amb el públic, tant si hi ha 10 espectadors com 1.000. No oblidar-te mai que treballes pel públic i no pel teu melic. Tampoc m'agraden els automatismes ni la fredor en escena. El teatre és, i ha de ser, viu.

Després vingué la tele, i més tard el cine... A part de Tú sí que vales

Escriure, dirigir i estrenar (amb el meu col·lega Juan Cruz) una pel·lícula com Tapas ha estat un dels moments més bonics de la meva carrera. Potser perquè, per a un espectador de cine com jo, passar a l'altre costat de la pantalla va ser molt especial.

Enginy. Una paraula que tothom anomena quan em parla de tu i dels nostres duels

Resulta fonamental en qualsevol camp. Hi ha esportistes amb un gran enginy i n'hi ha de més mecànics. I hi ha polítics amb molt poc enginy. Parlo de l'enginy que hi ha després d'hores de treball, no en la improvisació.

El Terrat. Una productora amb admiradors i detractors. El que ha aportat a la televisió està clar. Què hi aporta avui?

Bons productes televisius i amb una factura impecable, com Divendres (TV3). I l'originalitat de les propostes segueix sent marca de la casa: Salvados , Alaska y Mario , etc. I en el cas concret de Salvados , a més, estem parlant de televisió necessària.

Andreu Buenafuente. El teu soci, cap i intueixo que el teu amic. Digue'm tres coses dolentes d'un dels homes amb més bona imatge del país.

Probablement, un d'aquests casos en què la bona imatge que té correspon 100% a la realitat. Bon soci, bon cap i bon amic. Però va, critiquem una mica. Per al meu gust l'Andreu és massa tímid, massa casolà i massa esquerp. Però ja hi sóc jo per compensar aquestes carències.

Què és Somos gente honrada

És el títol d'una pel·lícula que estreno (com a productor) el 14 de juny. Un guió que té 5 anys i que està més vigent que mai. Això sí, no crec que per 4, 40 o 400 xoriços que roben a dos mans s'hagi de pensar que en aquest país tots som així. M'hi nego. Jo no sóc un pou de virtuts, tu ho saps, però d'aquí a robar...

I ara, el més interessant, parlem de tu. Què penses de mi?

Aquesta és una pregunta, com molt bé dius, molt interessant... De veritat, molt interessant. Doncs mira, et seré sincer. Jo crec que tu... Ostres, si és tardíssim! I he d'anar a buscar el nen a l'escola! Ha estat un plaer, Risto. Tu sí que vals!

stats