REBOBINEM
Cultura 24/06/2013

Coses que peten a la boca

A banda dels de la revetlla de Sant Joan, la nostra banda sonora diària està farcida de petards. De petards lingüístics

Olga àbalos
1 min

Mario Vaquerizo – El marit d'Alaska està convençut que "Hemingay" [sic] va inventar la bombeta i que rellotge en anglès és "swatch". Sí, és un artista insondable que, a més, té una aplicació per a mòbil pròpia.

Chiquito de la Calzada - És el culpable que tota una generació hagi incorporat ja per sempre expressions com "harl" o "candemor". La RAE les acabarà acceptant com a onomatopeies. El temps ho dirà.

Carmen de Mairena – És un home? És una dona? És una cupletista? No. És la gran poetessa del Raval de Barcelona, la dels llavis com salsitxes. Fa rimar Logroño amb... Qui no ha recitat mai els seus versos?

Mercedes Milà – La llengua és una cosa viva. La periodista i conductora de 'Gran Hermano' no dubta a aprofitar-ho i fer del seu 'reality' una plataforma lingüística que crea neologismes com "edredoning".

Johan Cryuff – El dadaista del castellà que transvesteix els gèneres de les paraules. Des que aterrà a Barcelona als anys 70 ha aportat perles lingüístiques com "en un momento dado" o "este es uno".

stats