GOLAFRE 365

Que no hi hagi cap nen sense bigoti

Campanya per fer arribar llet a totes les cases

Que no hi hagi cap nen sense bigoti / FOTO: INSTAGRAM.COM/YUMMYSTRADANAKIS Zoom

De petit la llet era el meu combustible diari. Cada matí, després d’estar-me una bona estona rondinant-li a la mare perquè necessitava “cinc minuts més, sisplau”, m’aixecava del llit i em dirigia mig somnàmbul a la cuina a buscar el meu gotet de llet. Consultada via WhatsApp per contrastar la informació que la memòria podria magnificar, ella mateixa m’ho confirma: “A vegades, ni res sòlid, volies!” Aquell meravellós líquid blanc tenia en mi un efecte similar al que els espinacs tenien en el meu heroi de dibuixos animats, el Popeye... “Escola Estel, here we go!

Font excel·lent d’energia i amb minerals, vitamines i proteïnes d’un alt valor biològic, no seria agosarat afirmar que la llet que vaig prendre diàriament aleshores va jugar un paper fonamental en l’aixecament d’aquest golafre d’1,92 metres i 39 anys que ara us escriu.

Una realitat colpidora

Malauradament, més de 350.000 nens a casa nostra no tenen accés a aquest aliment tan bàsic i necessari per al correcte desenvolupament físic i d’altres facultats imprescindibles per formar-se o per desenvolupar la imaginació. Aquesta xifra torbadora, aquesta colpidora realitat, la vaig conèixer per l’Esther i l’Isaac, dos amics que col·laboren a través de la seva agència Vertigo Barcelona amb Cap nen sense bigoti, la campanya solidària que va engegar a principis del mes de maig l’Obra Social La Caixa en benefici del Banc dels Aliments i que té com a objectiu arribar als dos milions de litres de llet perquè no quedi cap nen sense bigoti.

Ferran Adrià, Shakira, Gemma Mengual, Pedro Rodríguez, Love of Lesbian, Raphael o Rudy Fernández són alguns dels ambaixadors que estan ajudant a fer visible el projecte compartint-lo a les seves xarxes socials a través del hashtag #CapNenSenseBigoti -i de #NingúnNiñoSinBigote-; encara som a temps tots plegats de col·laborar-hi fent un donatiu abans de divendres que ve, 15 de juliol, i a través de la pàgina web www.granrecollidadellet.cat.

Gràcies.