PLAY

Primavera al Parc, l’hora del vermut més ‘indie’

Martini i Primavera Sound s’alien per portar-te una vintena de concerts a l’aire lliure i gratuïts al Parc de la Ciutadella durant la franja del migdia

Ex Hex. / JONAH TAKAGI / JONAH TAKAGI Zoom

El Parc de la Ciutadella de Barcelona es converteix a partir d’avui divendres 29 de maig i fins diumenge 31 en un dels emplaçaments de la programació del festival Primavera Sound 2015, que enguany arriba a la quinzena edició. Pels dos escenaris d’Els Vermuts del Primavera al Parc amb Martini hi passaran fins a 22 grups, nacionals i internacionals, que formaran un espectre musical variat i atractiu que marida a la perfecció amb un Martini ben fresquet. I és que l’hora del vermut està de moda!

La programació permetrà descobrir noves tendències musicals i bandes emergents. Avui divendres destaquen el rock amb reminiscències noise dels londinencs Cheatahs, el pop de guitarres i harmonies vocals dels australians Twerps o el pop d’autor inclassificable de Les Sueques. El country-rock amb tocs dylanians de Hiss Golden Messenger tancarà la jornada.

Dissabte serà el torn d’una programació ben eclèctica. El pop psicodèlic dels vigatans Germà Aire escalfarà l’ambient abans de l’ emo-rock dels nord-americans The Hotelier i de les Ex Hex, trio femení de punk-rock de Washington cridat a ser una de les sensacions del programa. El pop cinemàtic de Lost Tapes (Pau Roca, de La Habitación Roja, i RJ Sinclair, de Tokyo Sex Destruction) i Ferran Palau (Animic), que presentarà el seu primer disc en solitari, clausuraran el segon dia de programació.

Diumenge, l’escenari Martini viurà el seu dia més intens amb propostes que van del pop indie de Gúdar a la cançó de la irlandesa Soak i el hardcore del grup d’Ontario Single Mothers. A l’escenari Ciutadella, el final de festa començarà amb el punk de Jessica and the Fletchers, passarà pel metall avantguardista amb tocs folklòrics dels coreans Jambinai i acabarà amb The Ghost of a Saber Tooth Tiger, grup de Sean Lennon i Charlotte Kemp.

Els Vermuts del Primavera al Parc amb Martini també presentarà grups emergents en col·laboració amb el Primavera Pro. A partir de les 12 h i obrint cada jornada de concerts, descobrirem nous artistes com Jaloo (Brasil), Beatenbergs (Sud-àfrica), The Shalalalas (Itàlia), Fabryka (Itàlia) i els valencians Siberian Wolves, autors d’una particular mescla de rock, grunge i psicodèlia. Per completar l’oferta, diumenge al matí els més petits gaudiran del Minimúsica, amb l’actuació de Candela y los Supremos.

Aquestes actuacions a l’aire lliure i gratuïtes connecten amb el llegat de les clàssiques Terrasses Martini, que durant els anys 60 i 70 van ser un punt de trobada indispensable per als barcelonins. Dècades més tard, la marca del Piemont continua apostant per la ciutat i per una de les cites més importants del panorama musical.