REBOBINEM
OLGA ÀBALOS

Píxels i piulades

Fem immersió en una ornitologia diferent: la dels ocells amb plomes digitals que trobem a internet, al cinema o quan fem servir els nostres dispositius mòbils. Aus de fantasia que formen part de la vida quotidiana

GETTY / GETTY Zoom

'FLAPPY BIRD'

L’ocellet protagonista d’aquest videojoc inspirat en el mític Mario Bros ha deixat de volar. Fa uns dies el seu creador va retirar l’aplicació per a mòbils en veure’s desbordat per l’èxit.

OCELLS AMB OSCAR

El 2001 For the birds, un divertit curt d’animació de Pixar, va rebre un Oscar. El Bully, el Chipper, l’Snob i el Neurotic, uns ocellets blaus, rodons i repel·lents, acaben sense plomes.

ANGRY BIRDS

Els cosins llunyans dels animalons voladors de Pixar estan enfadats perquè uns porcs verds els han robat els ous. Milions d’usuaris s’han descarregat el videojoc per recuperar-los.

LARRY, THE BIRD

Els creatius de Twitter van batejar el seu emblema de plomes digitals com el jugador dels Boston Celtics. Un homenatge al bàsquet i a un animal que representa, diuen, “la llibertat”

EL CARTER THUNDERBIRD

És l’ocell més discret del món digital. Cada dia, sense fer soroll, porta els correus electrònics a les bústies de milions d’usuaris. Viu al país Mozilla, el regne del programari lliure.