Cultura 21/06/2013

Paula Bonet entrevista Jordi Lanuza

Aprofitem que Paula Bonet ha fet les il·lustracions del nou treball d'Inspira ('Amunt!', 2013) per proposar un Cara a Cara entre l'artista de Vila-real i el cantant i compositor del grup barceloní, que avui actua al Foramuralla de Vic

2 min
Paula bonet Jordi lanuza Entrevista

P.B. | Quina és la teva relació amb el disc anterior d'Inspira, Escapistes ,i amb el nou, EscapistesAmunt

J.L. | Escapistes reflectia diferents etapes i cada cançó sonava diferent de l'altra. L'ambient general del disc tenia un vessant més oníric i somniador. Les cançons d' Amunt! prenen un aire molt més terrenal i més concret.

Per què un far a la portada del teu nou treball?

Per a mi té un significat metafòric sobre la consciència. En primer lloc, per poder veure amb temps les coses desagradables de la vida i reaccionar-hi, i també com a punt de guia per dirigir-nos a un lloc concret.

¿Com entens l'autobiografia en l'art?

La música sempre m'ha donat molta serenor, ànims i tranquil·litat. Podria dir que ha tingut una funció terapèutica.

Què és el que ens fa, com diu la teva cançó, Més presents

Les experiències, els errors, les ganes de canviar coses que no t'agraden de tu mateix, esdeveniments que en dos segons t'han canviat la vida per sempre. El fet de voler apreciar totes les opcions que tenim al davant.

A Petits

El fet d'escoltar el nen que som ens dóna pistes sobre per on caminar i ens pot donar confiança en un moment donat.

Creus que es pot acabar amb tota la farsa que estem vivint?

Hem de procurar no veure'ns massa afectats per com està anant tot plegat. Crec que és l'única manera d'aportar canvis optimistes dins del nostre cercle més pròxim. Somriures de llautó és una aportació més al sentiment d'opressió i d'hipocresia infinita que vivim avui.

Em vaig enamorar del clip de la Lyona per a la cançó Focs i brases

Vam trobar molt bona sintonia des de l'inici. Li va agradar molt la cançó i en tot moment va tenir clar com ho veia i què volia fer. És una gran artista i acostuma a visualitzar imatges molt afins i coherents. Ens vam conèixer a través d'en Pau Vallvé i al cap de poc temps ja érem a la Guàrdia Pilosa (poble de la família del Pau) rodant el clip amb ella i el seu equip inseparable.

Aquest any no em perdré el vostre concert al PopArb. ¿On més podrem veure-us?

El 21 de juny al Foramuralla de Vic (al teatre de l'Orfeó), el 20 de juliol amb un munt de bandes noruegues al Bona Nit Barcelona i el 10 d'agost a la Calonge, compartint escenari amb Manel i altres bandes.

stats