Música
Cultura 25/03/2013

Pedalades musicals

Que el cantautor Paul Fuster faci gira catalana en bicicleta ens ha fet pensar en com la música i l'esport de dues rodes es retroalimenten

Olga àbalos
1 min
Rebobinem

SIR BRADLEY WIGGINS

L'actual guanyador del Tour de França podria haver estat una estrella del rock: a banda de ser un malalt de la música i de l'estètica mod , també pot ser molt desagradable amb la premsa.

QUEEN

Diuen que Freddie Mercury va composar Bicycle race (1978) després de veure passar el Tour. No sabem a qui se li va acudir gravar cinquanta noies nues en bicicleta per fer el videoclip.

EDDY MERCKX

L'anomenaven el caníbal per la seva ànsia de victòries, però gràcies a la seva densa cabellera, que de jove es pentinava cap enrere, es va guanyar el sobrenom de l'Elvis del ciclisme .

KRAFTWERK

Tour de France és potser el tema més mesclat i versionat del grup alemany. El van publicar el 83 en honor a la cursa gal·la i avui en dia encara no se sap quina és la versió definitiva.

ANTÒNIA FONT

Els pedals com el motor que mou el món. Pau Debon canta "som jo en sa bicicleta que faig rodar es planeta" a Per jo i tots es ciclistes, una de les cançons de l'últim disc dels mallorquins.

stats