GOLAFRE 365

Nova York és un festí

Vuit dies de golafreria total (Part 1)

Katz. / FOTO: instagram.com/yummystradanakis / INSTAGRAM.COM/YUMMYSTRADANAKIS Zoom

Si esteu llegint això és que ja he tornat de Nova York. I que estic trist, però alhora content d’haver gaudit novament d’aquesta aclaparadora ciutat i d’haver-ho fet amb la millor còmplice possible. Són tants els records, tants els quilos (de felicitat) a perdre ara... Comencem?

Un dels grans objectius d’aquest viatge era visitar tot un referent gastronòmic de la ciutat, Peter Luger Steakhouse (178 Broadway, Brooklyn), per gaudir del seu famós porterhouse, una impressionant mitjana de vedella que justifica sobradament el seu prestigi -el caldet greixós és lisèrgia pura-, i més si s’envernissa cadascun dels seus tendres i sucosos talls amb la seva salsa old fashioned d’elaboració pròpia. Difonent el New York steak of mind des del 1887.

‘Delicatessen’

Segona parada: Katz’s Delicatessen i el seu entrepà de pastrami, una bèstia que presenta incomptables talls de carn de vedella -conservada en salmorra amb espècies i posteriorment adobada- desbordant dues llesques de pa de sègol. S’acompanya de cogombres confitats, contrapunt fresc i avinagrat per assaborir millor aquesta delicatessen d’origen jueu que al 205 d’East Houston Street serveixen des del 1888.

Una altra institució novaiorquesa: el hot dog de Nathan’s Famous. Hi ha qui afirma que és millor el que despatxen a Papaya King, però aquest any es compleixen 100 anys d’ençà que Nathan Handwerker, immigrant d’origen polonès, va obrir el seu primer local a Coney Island i el pelegrinatge era obligat. Amics meus, us prometo que recordaré sempre cada mossegada del parell d’exemplars que em vaig cruspir tot mirant la wonder wheel del parc d’atraccions més autèntic que hagi visitat mai...

Us queda un foradet? Aneu a Le Parker Meridien (119 W 56th St), voregeu la cortina que trobareu al hall principal i topareu de nassos amb el Burger Joint; un tuguri, un miratge amagat dins d’un hotel de luxe on serveixen unes hamburgueses d’infart. Més NY, la setmana vinent!