Música
Cultura 31/05/2013

Música avançada per a petits i grans

El SonarKids torna al Port de la Selva amb un combinat de música i tallers per passar-s'ho bé en família

Berta Vilanova
3 min
Música avançada per a petits i grans

El Sónar, Festival Internacional de Música Avançada i New Media Art de Barcelona, que enguany celebra els seus 20 anys, ja en fa 5 que té un germà petit: el SonarKids, que, com el seu nom indica, es tracta d'un Sónar pensat per a un públic diferent, els nens i les nenes, de 3 a 17 anys. Des que existeix, el festival ha anat canviant de format i s'ha anat adaptant a la demanda amb l'objectiu de trobar cada vegada més el seu lloc sense perdre l'esperit innovador del Sónar. Aquest any, com en l'edició anterior, tindrà lloc al passeig Marítim del Port de la Selva, a la Costa Brava, aquest cap de setmana (1 i 2 de juny). Seran dues jornades plenes de concerts i activitats creatives gratuïtes pensades per a tota la família.

AFICIONATS DES DE PETITS

"Volíem despertar en els nens el gust per una música que no estan acostumats a sentir ni a l'escola ni a les aules -diu Astrid Rousse, coordinadora del projecte, per explicar com va sorgir la idea del SonarKids-. La música arriba a l'ànima de les persones i els commou d'alguna manera. Per això és important que els nens escoltin músiques diferents des de ben petits".

Els criteris de programació del festival són fidels a aquest objectiu: música i diversos tallers perquè els nens desenvolupin la seva creativitat. Entre les activitats musicals, enguany destaca sobretot l'actuació del duo d'electrònica The Pinker Tones amb el cantautor Albert Pla, que s'han unit per representar Rolf & Flor , un disc-llibre que explica la història d'amor i amistat entre un nen de Barcelona i una nena de Nova York. El taller Aprèn a punxar també ocupa un lloc destacat en aquesta edició del festival. Dirigit per Jordi Carreras, el taller mostra els principals trucs en l'art de les mescles i explica detalladament com funcionen els diversos dispositius tecnològics que ho fan possible.

A més d'aquestes activitats, també hi tindran cabuda els concerts dels grups Brodas Bros, Pusy P, Esperit!, Don Simon & Telefunken, DJ2D2, DJ Niño i Superhugo. I es duran a terme els tallers creatius Pintatelotu , d'art i pintura; Les aromes de la cuina , que organitzen els germans Roca; Revolucions de fireta , en què els nens podran pintar en un vinil amb l'artista plàstic Jordi Mitjà, i Lolo i Sosaku , que combinen l'escultura i la música.

DIVERTIR-SE EN FAMÍLIA

No tota la programació està pensada expressament per a nens i nenes. "Alguns dels grups a qui proposem participar-hi no s'ho esperen gens, perquè no només toquen per a un públic infantil i per a ells és un repte. Han de fer participar els nens, ja sigui ballant o pujant a l'escenari", explica Astrid Rousse, i no només s'han de divertir els nens sinó tota la família. És aquí on hi ha la filosofia del SonarKids: "No volem que sigui com una guarderia, on els pares deixen els nens i van a fer una birra, sinó que uns i altres s'ho passin bé junts". Es tracta que els nens deixin de veure els pares com les figures que els marquen els límits i que durant unes hores els tinguin com uns amics amb qui també es poden divertir: "A vegades els nens se sorprenen de veure que els pares també s'ho passen bé amb ells", reflexiona Rousse.

UNA MARCA INNOVADORA

Amb ganes de millorar, aquest any el SonarKids ha inclòs una zona de descans, amb llits, hamaques i trones perquè els més petits puguin descansar, i també han tingut en compte una pausa per dinar, ja que el festival té lloc entre les 12 h i les 20 h dissabte, i de 12 h a 17.30 h diumenge. "Volem que sigui una marca de referència per a pares i nens. Que quan llegeixin SonarKids pensin que descobriran una cosa nova, sigui en el format que sigui. Que el segell de la marca ja els digui alguna cosa", rebla amb entusiasme.

SONARKIDS

Port de la Selva (Alt Empordà)

1 i 2 de juny. Gratuït.

www.sonarkids.com

stats