ART
Cultura 19/07/2013

Museus a la fresca

Cinema, concerts i teatre per gaudir dels vespres d'estiu

Sara Armada
3 min

Les nits d'estiu són màgiques, ho sap tothom. Hi pot passar qualsevol cosa. Com que un follet faci adormir els déus i els faci somniar. Com que una terrassa es converteixi en un cabaret. Com que les onades del Pacífic llepin les Drassanes. I és que quan arriba la calor és ja tradició que els museus obrin les portes quan arriba el vespre, per fer les delícies dels noctàmbuls amb més inquietuds i refrescar les nits més llargues. Us descobrim unes quantes activitats que organitzen per a les nits d'aquest estiu que ja avança.

UNA TERRASSA SOBRE EL PORT

El Museu d'Història de Catalunya té una terrassa de luxe, amb vistes sobre el Port Vell i la Barceloneta. I com que les terrasses són per a l'estiu, el museu prepara les seves Nits Golfes, un programa d'espectacles per a adults que inclouen teatre, cabaret, música... i un punt de picant (cada dimecres, a les 22 h, 5 €).

Aparteu les criatures: a cavall de la dansa contemporània i el teatre, s'hi espera Les Filles Föllen (24 de juliol); en representació del cuplet, Mònica Torra i Neus Peris amb el seu recital Toca'm el cuplet (31 de juliol); i, finalment, les Històries de l'avi , amb Núria Esquius i Abraham Espinosa (14 d'agost). Pel que fa al cabaret, tingueu presents el Cabaret Burlesque, el Cabaret Cortina (21 d'agost) i el Little night cabaret de la Companyia NS danza (28 d'agost).

NITS TEMÀTIQUES AL MUSEU MARÍTIM

El Museu Marítim de Barcelona és una de les cites habituals de la ruta museística estival nocturna. Els seus jardins plens d'història i les seves sales mil·lenàries, sempre fresques, acullen enguany activitats relacionades amb les seves exposicions en cartell. D'una banda, lligada amb l'exposició Darwin. El viatge d'un naturalista , encara podreu gaudir de l'activitat El viatge del Beagle: la selecció natural (dijous 25 de juliol, 20 h, 15 €), amb la projecció d'una pel·lícula sobre el tema al planetari digital del museu, i copa al final per rematar-ho. L'endemà (divendres 26 de juliol, 20 h), després de visitar la mateixa exposició, s'ha preparat un itinerari guiat per les Drassanes Reials, restaurades i reobertes al públic fa poc, on es podrà descobrir, per exemple, que es van aixecar sobre una necròpolis romana.

D'altra banda, el cinema a la fresca del Museu Marítim el protagonitza aquesta temporada l'espectacular documental Planet ocean , dirigit per Yann Arthus-Bertrand i Michael Pitiot, un cant d'amor als peixos i els cetacis i al planeta blau en general (dissabtes 20 i 27 de juliol, 22 h; entrada gratuïta i amb l'opció de fer després un pica-pica per 15 €).

TORNEN LES GANDULES MÉS CINÈFILES AL CCCB

Encara falten un parell de setmanes perquè comencin, però paga la pena fer-se un foradet a l'agenda per a les Gandules del CCCB, un cicle de cinema a la fresca que els barcelonins que passen l'agost a ciutat coneixen prou bé. La programació del Gandules'13 (cada dimarts, dimecres i dijous del 6 al 22 d'agost al Pati de les Dones, amb entrada gratuïta) ha estat fruit de les votacions que es van fer a través d'internet la primavera passada.

Els títols seleccionats inclouen Dans la maison , de François Ozon (dm. 6 d'agost), Persepolis , de Marjane Satrapi i Vincent Paronnaud (dc. 7 d'agost), In t he loop , d'Armando Iannucci (dj. 8 d'agost), Dent canina ,de Giorgos Lanthimos (dj. 15 d'agost), i Les males herbes , d'Alain Resnais (dm. 20 d'agost), entre d'altres.

MOLTA MÚSICA

Els concerts són la banda sonora de les nits estiuenques als museus. Al jardí del Museu d'Art de Girona hi podreu escoltar les Músiques de la sereníssima , o sigui, Vivaldi, Marcello i Albinoni, amb el Trio Barroc del Cafè (dc. 31 de juliol, 21 h, entrada gratuïta), i al MNAC, a l'entorn de l'exposició La batalla de Tetuan , de Fortuny, hi sonarà Música andalusina (dj. 25 de juliol, 19 h). Totes dues activitats tenen places limitades.

stats