ART
Cultura 12/04/2013

Món llibre: mini Sant Jordi

Diversos espais acullen aquest cap de setmana la festa de la literatura infantil

Sara Armada
3 min

La llegenda no ho recull, però quan tot plegat va haver acabat, sant Jordi i la princesa se'n van anar a viure junts al carrer Elisabets i van tenir tres criatures boniques com tres sols. Per això, des de fa alguns anys, uns dies abans de la diada de Sant Jordi, al cor del Raval s'hi celebra Món Llibre, la festa de la literatura infantil i juvenil en què es donen cita els contes més extraordinaris, els colors més vius i els animals més enraonadors.

Món Llibre torna aquest cap de setmana i convida tots els nens i nenes de la ciutat, una cinquantena d'editorials i un munt d'autors, il·lustradors i contacontes a participar en un programa atapeït de tallers, activitats i presentacions. Afirmen algunes fonts que prefereixen mantenir-se en l'anonimat que cada any, també per aquestes dates, un sauri misteriós reserva habitació en un hotel de la rambla del Raval.

LA MÀGIA DE LES PARAULES

Perquè els infants tastin el verí secret de les paraules i es converteixin en lectors per sempre més, Món Llibre ha construït la Ciutat dels Llibres, una macrobiblioteca infantil que les editorials participants han abastat amb el seu fons d'obres i novetats i de la qual ningú ja no podrà escapar. A més, s'hi espera, en esperit, Salvador Espriu, objecte d'un original homenatge, La màquina de lletres i llavors: Skryf, que es farà al Pati de les Dones amb motiu del seu any. D'altres que també hi seran són El Petit Príncep, Geronimo Stilton, Snoopy, la Caputxeta Vermella i fins i tot el Capità Calçotets.

Com cada any, a més, els que portin un llibre de casa el podran canviar pel d'algú altre. I si sou més de tablet , cap problema: Món Llibre té el seu espai per als continguts interactius de tipus educatiu.

AMOR A L'ART

Món Llibre no només té la clau de la porta del món dels contes. També té les del Macba i el CCCB, que mentre dura el festival fan jornada de portes obertes. Una ocasió immillorable, doncs, per disfrutar de les exposicions individuals d'Eulàlia Grau, Ahlam Shibli i Lawrence Weiner (al Macba), i d' Arxiu Bolaño , una recreació del personalíssim univers de l'escriptor xilè i un dels plats forts de la temporada (al CCCB). L'artista burgalès José Antonio Portillo -és també editor i pedagog-, per la seva banda, farà acte de presència als dos llocs amb dues instal·lacions poètiques: La biblioteca de cordes i nusos i Arxiu de gestos emocionals . I això no és tot: l'arxiu Xcèntric oferirà una programació especial pensada per als més petits, i un grup de sketchers (dibuixants al natural urbans) han quedat per dibuixar tot el que hi passi dissabte al matí.

NENS I NENES, UN PAS ENDAVANT

Prepareu les criatures, que aquest cap de setmana tenen feina. L'il·lustrador belga Carll Cneut, una de les estrelles convidades de Món Llibre, impartirà un taller d'il·lustració (dissabte, 11.30 h), i la creadora del cartell de l'edició d'enguany, Mariona Cabassa, també (dissabte, 15.45 h). Els més ballarucs amb qui han d'anar és amb els membres de la companyia Nats Nus, que faran una activitat sobre dansa contemporània per a nens i nenes de més de 9 anys recreant el personal imaginari de l'il·lustrador taiwanès Jimmy Liao (dissabte, 11.15 h, i diumenge, 18 h). També s'han programat diversos tallers de pictoescriptura, en què s'haurà de construir una història amb l'ajut d'un narrador i un dibuixant. I molta atenció als tallers amb drac: si us trepitja un individu amb gavardina i cua de cocodril, no en feu gaire cas.

stats