PANTALLES
EULÀLIA IGLESIAS

Més obsessió amb 'Homeland'

La tercera temporada d'aquesta sèrie és un dels retorns televisius més esperats

És un dels retorns més esperats de la tardor televisiva. La tercera temporada de Homeland (Showtime) arriba aquest 29 de setembre als Estats Units amb tanta expectació que aquí s'ha decidit avançar-ne l'estrena. Finalment es podrà veure en versió dual (castellà-anglès) a partir del 3 d'octubre a Fox España, mentre que qui vulgui gaudir-ne en versió original subtitulada haurà d'esperar al dia 6. Una estratègia intel·ligent a l'hora de mitigar la fuga d'espectadors, que busquen altres maneres de veure les sèries ja en marxa als Estats Units, però que no ha impedit que el primer capítol es filtrés a la xarxa molt abans de la première americana...

ATENCIÓ, 'SPOILERS'

La tercera temporada de Homeland engega sense que hi aparegui el Brody (Damien Lewis), el militar segrestat a l'Iraq que es converteix en congressista dels Estats Units i possible cavall de Troia del terrorisme islàmic.

Recapitulem. La segona temporada finalitzava amb un atemptat a la seu de la CIA que provocava centenars de morts. El Brody i la Carrie (Claire Danes), l'agent que primer sospita d'ell i després se n'acaba enamorant, se'n salvaven per casualitat i fugien cap al Canadà. Ell creuava la frontera. Ella decidia en l'últim instant quedar-se per netejar el bon nom de l'home que estima.

La tercera temporada ens situa quasi dos mesos després de l'atac amb tota una sèrie d'interrogants oberts. On és el Brody? La seva absència en els primers capítols permet que la sèrie es guardi un as a la màniga i mantingui el suspens sobre el destí d'un dels dos personatges principals. Qui va cometre l'atemptat? Homeland és una sèrie al voltant de la conspiranoia com a element intrínsec en la política interna i externa dels Estats Units. L'assalt al quarter de la CIA permet desenvolupar noves teories sobre qui és el responsable de la massacre i quins interessos interns pot haver-hi al darrere, a més d'allargar l'ombra de l'11-S i les seves conseqüències, present en tota la sèrie.

Els pilars dramàtics d'aquesta tercera temporada segueixen sent els dos personatges femenins més fràgils. D'una banda hi ha la Carrie, que ha decidit deixar la medicació per tractar el trastorn bipolar que pateix i enfrontar-se ella sola a les institucions oficials. ¿Serà capaç de resistir la pressió? ¿Aconseguirà salvar l'honor del Brody sense sacrificar-se en l'intent? El personatge que encarna Claire Danes no ha perdut ni un sol gram del patiment convuls que la caracteritza. Fins i tot es diria que Danes aconsegueix congestionar el seu rostre un grau més. L'altra víctima de les circumstàncies és la filla adolescent del Brody, que sembla que en aquesta tercera temporada també tindrà una bona part de protagonisme.

I un personatge que pot sorprendre aquesta nova temporada és el Saul, el veterà agent que actua com una figura paterna per a la Carrie. La mort dels seus superiors ha canviat la seva posició a la CIA i això altera la relació amb la seva protegida... Homeland , en definitiva, intenta refrescar les tensions i els misteris que l'han convertit en una de les sèries amb més seguidors, i al mateix temps dosifica la informació sobre els personatges per no esgotar els seus atractius abans d'hora.