LA PORTADA
LAIA BELTRAN

Melina Urueta: “Amb els accessoris reivindiques l’estil i la personalitat”

Dissenyadora de moda

Melina Urueta. / Foto: Xavier Bertral Zoom

REW

<<

Quan la Melina Urueta mira enrere se’n va fins al Panamà i recorda la seva yaya Teresa, amb el mocador al cap i customitzant roba amb animals retallats i purpurina. No la de la seva néta, sinó la pròpia. “Si vaig estudiar moda va ser per ella, era una dona molt inspiradora”, recorda. Miami era la seva primera opció -com fan molts joves panamenys-, però els seus pares van animar-la a anar-se’n més lluny. I internet va triar per ella: Barcelona.

PLAY

>

“Per què em parlen en portuguès? Quan vaig arribar a l’escola no entenia res. No sabia que venia a un país amb una cultura diferent i una llengua pròpia. Però em vaig espavilar ràpid!”, assegura. Amb el títol d’ESDi a la butxaca va començar a treballar, primer amb una dissenyadora de moda i després en una botiga de granadures del Gòtic. “Allà em vaig familiaritzar amb el disseny d’accessoris”. I va descobrir que amb cordills de colors, peces de ferreteria, borles i imaginació podia crear collars i braçalets únics, diferents, originals, exòtics, explosius. Com ella mateixa (i la marca que porta el seu nom: melinaurueta.portfoliobox.me ).

FF

>>

“Amb els accessoris reivindiques l’estil i la personalitat, per a mi són més importants que la roba”, rebla. I és llavors quan surt el nom d’Iris Apfel, la nonagenària més barroca del planeta. “M’encanta! De gran seré com aquesta senyora!” I riu. Molt. També perquè és feliç. “A Barcelona tinc la vida que sempre havia somiat. És una ciutat amb molta gent de fora i on cadascú té el seu estil. D’aquí ja no em mouré!”