LA PORTADA
LAIA BELTRAN

Leticia Martín: “Que l’òpera imposa? Cal perdre la por i els prejudicis. I provar-ho!”

Directora artística adjunta del Liceu

Leticia Martín. / FERRAN FORNÉ Zoom

REW

<<

"De petita sempre m’havia agradat la música. Cantava en cors i tocava el piano, però no tenia esperit d’artista", explica la granadina Leticia Martín, llicenciada en història de l’art i musicologia. Un màster en gestió cultural li va obrir les portes del Festival de El Escorial i dels Teatros del Canal de Madrid. "Sempre he treballat en arts escèniques, potser perquè m’agrada estar entre bastidors i organitzar", confessa entre rialles.

PLAY

>

Fa dos anys la van nomenar adjunta a la direcció artística del Liceu. "És tot un repte, és el teatre líric més important. Per això sento pressió. Ens encarreguem de preparar la programació i ajustar els pressupostos. Però el més gratificant és veure la sala plena i sentir una ovació del públic. És un aplaudiment per als artistes, però també per als tècnics, per a l’orquestra i per a l’equip directiu. Fer òpera implica molta gent". I a ella l'apassiona. Es nota.

FF

>>

"El 7 d’octubre estrenem la nova temporada amb Macbeth. Tenim un repartiment fabulós i una direcció escènica amb un toc surrealista”, avança. També és conscient, però, que en general l’òpera imposa. "Cal perdre la por i els prejudicis. I provar-ho! No conec ningú que hagi vingut i no hagi repetit. És una experiència artística única, hi ha poques coses més commovedores". Si encara penseu que el preu és inassolible, busqueu una altra excusa. "Hi ha entrades a partir de 20 euros. Així que tots a veure Macbeth!”