CARA A CARA
PLAY

Dr. Jordi Camí entrevista Joan Albert Amargós

Joan Manuel Serrat, Barbara Hendricks, Noa, Miguel Poveda i Sílvia Pérez Cruz actuaran el dissabte 28 al concert per a la recerca contra l'Alzheimer al Palau Sant Jordi. Joan Albert Amargós i el Dr. Jordi Camí hi estan implicats a fons.

Dr. Jordi Camí Joan Albert Amargós Entrevista / DANIDE Zoom

J.C. |Què és el més difícil o complex de coordinar i dirigir altres músics?

J.A.A. |Aconseguir que et respectin, però per això n'has de saber -i ells ho han de notar-, i controlar molt bé el que estàs fent.

D'on prové el teu amor per la música? Quins van ser els teus moments claus o primers?

Del meu entorn familiar. Els moments claus van ser en la meva infància, aprenent al costat del meu avi, el també músic Joan Altisent.

Quina perspectiva et queda del grup Música Urbana?

Un procés d'aprenentatge extraordinari, gràcies a l'aportació de tots els seus integrants i a la disciplina que ens vam imposar.

La teva biografia musical és molt diversa, quin diries finalment que és el teu fort?

S'ha de saber separar la tasca d'arranjador i la de compositor. En la primera he hagut d'adaptar-me als diversos estils, però com a compositor és on em trobo més còmode, ja que no tinc cap tipus de condicionant. Però es evident que els meus treballs per a orquestra són els que han tingut més repercussió.

Has rebut molts i importants guardons, quin és el que valores més, i per què?

Qualsevol premi es un reconeixement a la feina d'un artista, però potser el més especial per a mi va ser el fet d'estar nominat en els premis Grammy, dins la categoria de millor compositor de música clàssica contemporània, l'any 2008.

Quina sensació tens en relació amb l'Alzheimer, aquesta nova epidèmia vinculada a la joia de viure cada cop més anys?

Per desgràcia he viscut de prop aquesta malaltia i només desitjo que es pugui millorar la qualitat de vida dels afectats tan aviat com sigui possible.

La Fundació Pasqual Maragall vol contribuir a trobar solucions a través de la recerca científica. Només ho aconseguirem si comptem amb l'altruisme de la societat. Quin missatge donaries en aquest sentit?

Treballem tots plegats per trobar solucions per a aquesta malaltia que ens toca tan de prop.

Cal que t'agraeixi la teva gran implicació en el concert que estem organitzant. El conjunt d'artistes que es reunirà al Sant Jordi és formidable. ¿Com els destacaries a cadascun d'ells?

Serrat: les seves cançons formen part de la memòria històrica de tots nosaltres. Sílvia Pérez Cruz: una preciosa veu mediterrània. Noa: arrels i virtuosisme. Poveda: un cantaor globalitzat i personal. Barbara Hendriks: un meravellós color de veu.