REBOBINEM
OLGA ÀBALOS

Joguines i nostàlgia

La fira Barna Click, que se celebra els dies 28 i 29 de març al Poble Espanyol per a fans i col·leccionistes dels ‘clics’ de Playmobil, és una bona excusa per recuperar altres joguets nostrats quan encara no eren ‘made in China’

Joguines i nostàlgia Zoom

TENTE

Era la versió pobre del sistema de construcció Lego, amb el qual hi havia una rivalitat similar a la d’un Barça-Espanyol. El va començar a fabricar el 1972 l’empresa catalana Exin.

AIRGAM BOYS

Fa quatre dècades els germans Magrià van aprofitar un moment d’inspiració per comercialitzar amb èxit aquests ninotets articulats de plàstic que, deien, pretenien millorar els clics.

SCALEXTRIC

Abans dels jocs de consoles, aquests circuits per mòduls eren el somni dels nens que al·lucinaven amb les carreres de cotxes. La dificultat era trobar un espai a casa per muntar-los.

GEYPER MAN

La versió ibèrica dels Action Man destacava pel seu caràcter aventurer: ninots exploradors, esquiadors, soldats... La majoria lluïen una barba que avui seria l’enveja de qualsevol hipster.

MECCANO

Aquest sistema de construcció a base de peces metàl·liques i cargols que ja es venia a Barcelona a principis del segle XX té multitud d’usos, fins i tot en robòtica i informàtica.