OBLADI-OBLADA

Jess Bonham: - normalitat + ironia >> MILLOR

Amant del menjar, de riure i dels gossos. Addicta a la feina i extremadament autoexigent. Va estudiar il·lustració, però va ser graduar-se i descobrir la seva autèntica passió: la fotografia. La seva? Amb altes dosis d’humor, precisió i color

Per veure la imatge ampliada en PDF cliqueu-hi al damunt Zoom

Sofisticació. Li agrada posar les coses més corrents del món en un pedestal i donar-los vida. Buscar noves formes de bellesa als llocs més inesperats. Infravalorar la normalitat. Repensar-ho TOT. La motivació li ve amb la inspiració i la inspiració la troba en les obres d’artistes com David Weiss, Peter Fischli o Jean-Paul Goude. Assegura que si deixés de capturar instantànies perdria una part d’ella mateixa i que el llistat d’objectius pendents és encapçalat per >> córrer una marató, marxar lluny a l’aventura durant una temporada i tenir fills en algun moment.

'Outlets' & amabilitat

Què és una foto per a tu? Un 'outlet' per ser comercial i creatiu al mateix temps. ¿I una bona foto? Una imatge que plasmi originalitat i provoqui sentiments. Què fa un bon fotògraf? Un ull sensible per a la llum i la composició. Bones idees, sinceritat i amabilitat amb la gent. I què és la creativitat? Una manera de portar idees al món.

Addiccions & maratons

Com descriuries la teva feina? Un luxe juganer. ¿I a tu mateixa? Amant del menjar i dels gossos. Addicta a la feina i a riure. ¿Com t’ha influenciat la fotografia com a persona? En la manera de mirar el món diàriament. De què estàs més orgullosa? De poder viure del que faig. I què més t’agradaria fer a la vida? Córrer una marató, marxar lluny amb una motxilla a l’esquena i tenir fills en algun moment.

Feina & llibertat

Vas estudiar il·lustració. Quan vas saber que la fotografia = la teva passió? Un any just després de graduar-me. Quan vaig començar a treballar com a assistent de fotògrafs. ¿Abans no t’ho havies plantejat mai? Sí; sabia que la fotografia sempre jugaria un paper important a la meva feina, però em pensava que seria millor il·lustrant. Això sí: quan vaig entrar a la indústria de seguida vaig adonar-me que m’equivocava. I que volia entrar en aquell món. Et va ser difícil? No; va ser un procés molt natural. I ara, què trobes complicat de viure de l’art? El fet que de vegades és dur desconnectar. A mi la motivació em ve amb la inspiració = quan estic inspirada és perfecte, però quan no: malament. En tot cas, em fa sentir MOLT lliure.

Llum & tecnologia

Què té la fotografia que no té la il·lustració? L’habilitat de construir una cosa en la vida real i elevar-ho a una cosa irreal amb llum. ¿I la il·lustració que no tingui la fotografia? Et permet estar lluny de la pantalla i t’ofereix una increïble solitud creativa. ¿Què fas per millorar constantment la teva obra? Provar constantment de refinar el contingut i repensar la normalitat en cada imatge. Buscar que cada foto sembli menys normal, més divertida i interessant.

FELICITAT

Què és el que més t’agrada de la fotografia de bodegó? Que és menys circ que el món de la moda, per exemple. Què té que no tingui treballar amb temes animats? Que no hi ha cap model suggerint ni inspirant-te amb la seva personalitat. Què més t’agrada capturar? Gossos i gent. I menjar que em trobo en llocs estranys. Quin és el teu somni? Ser feliç quan sigui gran. Què és la felicitat per a tu? Estar content amb el que es té a la vida. ¿I la fotografia et fa feliç? MOLT.