CARA A CARA

Isaac Ulam entrevista Jose Domingo

Els cantautors Isaac Ulam i Jose Domingo, que han col·laborat recentment en el disc 'Temple d'aigua i llum' (2013), encetaran la nova edició del festival de diàlegs musicals Connexions. Serà aquest dissabte 12 a la sala Apolo (21 h)

I.U. |¿Has pensat mai a fer música per agradar als altres i així aconseguir reconeixement?
J.D. |Home, tenint en compte que quan faig música penso que pot agradar a certa gent, i que en certa manera la faig perquè agradi, doncs sí que ho he pensat diverses vegades. Pel que fa a aconseguir reconeixement, no sé si va lligat amb el fet de fer música que agradi.

Sé que t'agrada molt estar a casa. Per què?
En principi m'agrada estar a gust allà on vaig, però moltes vegades on estic més a gust és a casa meva... Sobretot ara que estic aprenent a fer de paleta i me l'estic arreglant al meu gust. Un dia em vaig llevar i vaig veure que era tot molt rectangular i ara estic fent casa meva més curvilínia, com un ou.

Has pensat mai a suïcidar-te? Sigues sincer...
Doncs, sincerament, no. Yo he venido a hablar de mi libro ...

¿Li has robat mai la dona a un amic?
No ho he fet mai ni ho faré mai... I si algú diu el contrari menteix. Tu pots dir el mateix?

Per què has fet el disc Temple d'aigua i llum?
Tenia ganes de fer un disc amb tu, com moltes vegades havíem dit... i en sorgir l'oportunitat d'una manera espontània i neta, sense forçar la situació i amb molta màgia, doncs em semblava molt bon pla...

A més, la temàtica del disc crec que em resulta molt propera i interessant.
La veritat és que ara que ja està fet, estic molt orgullós que tots dos hi poséssim tant d'esforç i alegria. Compartir el procés creatiu de vegades és complicat i crec que nosaltres ens hem divertit fent-ho. Això es nota en la música.

Quina opinió tens de l'escena actual de la musica en català?
No conec el que s'està fent en el món underground , però hi deu haver de tot... En general, del que he arribat a escoltar, em resulta una mica monòtona de propostes, amb falta de risc. Poques coses em sorprenen... Tendeixo a escoltar el que fan els meus amics i em sol agradar.

Has petit mai accidents damunt d'un escenari?
Bastants, ja que m'agrada moure'm una mica...

Quina és la teva pròxima proposta musical?
Ara mateix estic gravant el meu tercer disc com a Jose Domingo, després de tres discos amb el grup Psychoine... La línia que està resultant és una música psicodèlica, amb colors del sud i el trip d'una insolació al desert d'Almeria, que és on em teletransporto quan l'estic creant.