OBLADI-OBLADA

Hyesu Lee: Il·lustració >> Rock’n’roll

Alegre, maldestra, ximple, peculiar

Per veure la imatge ampliada en PDF cliqueu-hi al damunt Zoom

Ella (segons ella) = alegre, maldestra, ximple, peculiar. La seva feina = alegre, maldestra, ximple, peculiar. = Un mirall de la seva personalitat, i una eina per aconseguir el seu gran objectiu: compartir la bellesa oculta del món i –sobretot– la FELICITAT. Fa temps va decidir deixar Seül per Nova York, i el disseny gràfic per la il·lustració. El resultat? Dibuixar per a revistes com 'The New Yorker' i haver publicat 4 llibres en menys de 4 anys. Estil propi, explosió de creativitat, sentit de l’humor. I una ferma creença: tot el que és entranyable i alegre és ALTAMENT contagiós. Balla mentre treballa i llegeix còmics abans d’anar a dormir. No li agrada donar consells, però és la millor 'cheerleader' d’aquells que saben el que volen i posen passió en el que fan. Li agraden els gossos, les plantes i riure; la inspira el còctel rutina + improvisació, i no recorda quin va ser el seu últim somni. Això sí: el que deu haver tingut desperta ja deu ser una realitat.

HUMOR i RUTINA

Què ha sigut el primer que has fet avui després de llevar-te? Res sofisticat = anar al lavabo. ¿L’última cosa que faràs abans d’anar a dormir? Llegir un còmic al llit. ¿I pel mig? Per ordre: dutxa, anar amb metro, arribar a l’estudi i fer-me un cafè mentre miro el Facebook/Doodle/Instagram/Gmail, treballar, dinar, treballar, berenar, treballar, xerrar amb els companys d’estudi i tornar cap a casa. ¿T’agrada la rutina? Sempre que la pugui combinar amb la improvisació. ¿I què més t’encanta? Els gossos, les plantes i riure. Riure MOLT.

GOSSOS i FELICITAT

Com ets? Maldestra, ximple, peculiar, alegre. Feliç. ¿Les teves il·lustracions? Alegres, maldestres, ximples, peculiars. Tenen l’objectiu de compartir la bellesa oculta i la felicitat. ¿I què més tenen de la teva personalitat? Tot. El meu treball reflecteix molt les meves experiències personals –tot i que això de vegades pot ser una mica vergonyós–. ¿= Una teràpia? Jo diria més que és la meva manera de compartir i connectar amb la gent a través de l’art. ¿I quina d’aquestes històries és la que més t’ha influenciat? La del gos que vaig tenir quan era petita. Sempre seia perquè el dibuixés. M’inspirava. I aquest és un dels millors records de la meva vida.

RUTINA I CREATIVITAT

Què és el que més repeteixes als teus alumnes? “Si vosaltres no doneu una merda pel que feu, qui ho farà? Esforceu-vos-hi tant com pugueu, experimenteu al màxim i –sobretot– passeu-vos-ho bé”. ¿On trobes la inspiració? A les converses després de cada dinar, al trajecte cap a casa, a les distraccions del metro, passejant el gos. ¿A què dediques més temps: a pensar o a crear? A parts iguals, però sobretot a fer experiments. I a començar o a acabar? Depèn del projecte.

PENCAR i ROCK’N’ROLL

¿Quina és la part més dura de la teva feina? La inseguretat que genera el fet de saber que no ets perfecta i que no sempre pots crear obres mestres. ¿I la millor? Poder fer cada dia el que més t’agrada i cobrar per dedicar-t’hi. És tan divertit que de vegades no puc evitar ballar mentre penco.

ADDICIONS i POSITIVISME

Què és l’art per a tu? El dia a dia. Una manera més d’experienciar la vida. ¿El missatge que ha de tenir sempre ha de ser positiu? No. Si no seria avorrit. A més, la vida no sempre és bonica, no? Llavors, ¿què mai –sota cap circumstància– podria ser considerat art? Res. ¿El teu lema de vida? Qualsevol cosa entranyable i alegre és altament contagiosa.

'LAST LOVE'

Quina ha sigut l’última foto que has fet amb el mòbil? Un gos del meu barri. ¿L’última mentida que has dit? El meu pes. ¿L’últim somni que recordes? No el recordo. ¿I l’última vegada que et vas enamorar? La setmana passada: del sopar coreà que em va cuinar el meu marit.