ART
Cultura 01/02/2013

Hi havia una vegada el Flic

El festival de literatura i arts infantils omple el CCCB de contes i colors

Sara Armada
2 min
Hi havia una vegada el Flic

Temps era temps, quan els animals parlaven, no hi havia cap nen al món que anés a dormir sense haver sentit abans un conte. Molts anys després, el Festival de Literatura Infantil Flic desembarca al CCCB de Barcelona amb un programa atapeït de casetes de xocolata, reines de neu i colors brillants.

UN FESTIVAL VIATGER

El Flic es passa tres mesos recorrent Catalunya, tot omplint-la de rondalles de les de tota la vida i també de nova generació. Enguany es capbussa en els diferents formats del conte, s'apunta a les celebracions del 200 aniversari de la publicació del cèlebre llibre dels germans Grimm, i té com a convidada d'honor la il·lustradora francesa Sara. Doneu-li unes tisores i mourà el món.

VET-HO AQUÍ QUE AL CCCB...

El diumenge 3 de febrer l'edició barcelonina del Flic arriba al CCCB amb una sessió matinal plena d'activitats i sorpreses. En l'apartat de projeccions hi podreu veure les pel·lícules d'OQO Films i del programa de TV3 Una mà de contes , i també les creacions que els alumnes de diverses escoles d'art i animació de Catalunya han fet al voltant dels germans Grimm i el món de la Sara, el Flic Creació. D'altra banda, Laitrum Teatre oferirà el seu espectacle Capses , ple d'històries en miniatura.

Si sou gent d'acció, el Flic té preparats també racons de joc i tallers com el de creació col·lectiva d'animació sense càmera en 16 mm (o com fer una pel·lícula dibuixant directament sobre una cinta). A més, si voleu veure l'exposició del CCCB sobre el Paral·lel sota un prisma diferent, aquesta és la vostra: s'hi ha programat una visita molt especial amb lectura de llibres relacionats (d'11 a 13 h, cada mitja hora en comença una). I per acabar, els narradors Yoshihira Hioki i Roser Ros explicaran els contes dels Grimm acompanyats de la música de Gerard Valverde.

EL MÓN DE LA SARA

El treball de la il·lustradora francesa Sara ha estat reconegut amb diversos premis com el Golden Apple de la Biennal Internacional de Bratislava el 2005 i el Graphique, que atorguen els crítics de literatura infantil. Lluny d'escenes carrinclones o naïf, la Sara esquinça papers de colors encesos i ara construeix un castell, ara fa córrer tres cavalls. La Sara impartirà un taller molt especial per a nens i nenes (11.30 h, 20 €, places limitades i reserves a flic2@tantagora.net ).

CONTES DINS EL TAXI

Als taxistes també els agraden els contes, o què us pensàveu. Per això 300 taxis de l'àrea metropolitana tindran com a passatgers els personatges de les revistes infantils en català.

MENTRESTANT, A LA VORA DEL TER...

Fins a mitjans de febrer, el Flic funciona també a Girona, Salt i Sarrià de Ter. Els Tovets (uns ninotets de peluix) protagonitzaran una sessió d'inici a la lectura per a nens d'entre 2 i 6 anys (5 de febrer, 17.30 h, Biblioteca Antònia Adroher de Girona), i les històries dels germans Grimm tornaran a commoure petits i grans, per enèsima vegada (8 de febrer, Biblioteca Salvador Allende, Girona). I vet aquí un gat, vet aquí un gos, que aquest conte ja s'ha fos.

stats