CRÍTICA DE CINEMA
Cultura 01/03/2013

Hermosas criaturas

Paula A. Ruiz
2 min
Hermosas criaturas

Direcció i guió: Richard LaGravenese. 124 minuts. Estats Units (2013). Amb Alden Ehrenreich, Alice Englert, Jeremy Irons, Viola Davis, Emmy Rossum.

Una noia s'enfrontarà a una terrible maledicció quan compleixi els 16 anys, que marquen el seu pas a l'edat adulta. Els sona la història? Contes de fades sobre això han estat el menjar diari durant la nostra infantesa i el corpus dels Germans Grimm ho demostra amb una claredat enlluernadora: no és cap secret que tant La caputxeta vermella com La bella dorment han servit de guies davant els profunds perills del misteri femení.

Hermosas criaturas , el primer llibre de la saga que ha permès que les seves autores, Kami Garcia i Margaret Stohl, visquin avui més còmodes, continua aquesta tradició en explicar la història d'una bruixa que, a punt de deixar enrere la infància, s'enamora d'un humà; un amor impossible marcat per aquesta terrible maledicció que posarà en joc el futur de la protagonista: ¿serà una bruixa bona o caurà finalment dins la foscor a què està abocada?

Així doncs, l'adaptació cinematogràfica de la novel·la treballa aquest univers simbòlic amb prou intel·ligència per donar-li al treball entitat pròpia i fins i tot commoure. El seu director, Richard LaGravenese, ja havia coquetejat amb el to afectat en films com Aigua per a elefants (2010), i aquí troba el relat idoni per al seu ànim romàntic en crear, a més, una plàstica dels contes de fades més pròxima a l'estètica del jovent actual.

En última instància, Hermosas criaturas no es lliura d'una posada en escena potser massa kitsch , però retrata de manera molt sentida el to tel·lúric associat a l'enigma de la feminitat. I això és inaudit en productes sobre i per a adolescents.

stats