ART
Cultura 11/01/2013

Homenatge al disseny dels anys 60 i 70

Perpinyà mostra el millor disseny i arquitectura d'aquestes dècades

Sara Armada
2 min
HOMENATGE AL  DISSENY DELS ANYS 60 I 70

Recordeu la casa ultramoderna que feia parar boig Jacques Tati a Mon oncle ? Línies rectes, mobles de formes orgàniques i molt de plàstic. Doncs tota ella ben bé podria formar part de la segona edició de Le design s'expose , l'exposició multidisciplinària que fins al 10 de febrer porta a la ciutat de Perpinyà les mostres més espectaculars i acolorides de l'arquitectura i el disseny dels anys 60 i 70.

PERPINYÀ, CENTRE DEL MÓN

Com tothom sap però Salvador Dalí va descobrir, l'estació de Perpinyà és al centre còsmic de l'univers. Potser és per això que aquesta vila de la Catalunya Nord fa més de 20 anys que és l'amfitriona del Visa pour l'image , el més important dels festivals de fotoperiodisme, punt de trobada i intercanvi de professionals de tot el món, i que aquest 2013 viurà la seva primera biennal d'art contemporani. Entremig, feliçment, sembla que hi ha arrelat Le design s'expose , festival de l'habitatge vintage que en la segona de les seves entregues es mostra ple de vitalitat i amb moltes ganes de lloar les excel·lències del plàstic.

POP AL CONVENT

Les voltes medievals dels Convents dels Mínims mai no havien estat tan pop. Plànols, maquetes, projectes, documents i mobles tracen un viatge fabulós per la història de la casa moderna, per dins i per fora, i pels seus aspectes més utòpics. Pensada per a petits i grans, professionals i públic general, l'exposició proposa una anàlisi de com les noves necessitats constructives (aixecar grans blocs per a la classe treballadora, a les perifèries), i l'aparició de nous materials més barats i dúctils canviarien per sempre la fesomia de cadires, taules i fins i tot aixetes.

A més, si us hi acosteu dissabte 12 a les 19.30 h podreu gaudir de l'acte inaugural i les performances sonores dels DJs Raph Dumas i Manuel Perez. A partir de les 22.30h, però, seran els DJs Reig & Wheeler els que oferiran un Live Set Mix protagonitzat pel Reactable, l'instrument de música electroacústica que es van inventar a la Universitat Pompeu Fabra.

ACTIVITATS RELACIONADES

El centre d'art contemporani A Cent Mètres du Centre du Monde(per allò que dèiem) acollirà les projeccions i fotografies de Julien Donada sobre la Grand Motte (una mena d'Empuriabrava del Llenguadoc-Rosselló) a l'hivern, fins al 20 de gener. D'altra banda, l'Atelier d'Urbanisme (45 rue François Rabelais) presenta en paral·lel un cicle de conferències encapçalades pel dissenyador i poeta suís Werner Zemp, el mateix dissabte 12 a les 17.30h.

stats