PLAY

Peter Greenaway, Robert Forster i Lluís Danés, al ‘Play’ d’aquest divendres

Cinema, teatre, música, sèries i videojocs, a les pàgines de lleure i cultura del diari ARA

Elmer Bäck a 'Eisenstein en Guanajuato'. / BETTA PICTURES Zoom

Peter Greenaway ret homenatge al gran geni del cinema soviètic a ‘Eisenstein a Guanajuato’, un film que explica l’any que el director de ‘El cuirassat Potemkin’ va passar a Mèxic per rodar la inacabada ‘¡Qué viva México!’. El Xavi Serra ha parlat amb el veterà cineasta britànic, que reivindica Eisenstein mentre predica “la mort del cinema”.

A més, el Jordi Garrigós ha entrevistat l’ex The Go-Betweens Robert Forster, que presentarà a Barcelona el seu nou disc en solitari ‘Songs to play’ (2015), i el Yeray S. Iborra ens explica com va anar el Trans Musicales de Rennes, el primer gran esdeveniment musical que es fa a França després dels atemptats de la sala Bataclan.   

Per altra banda, la Belén Ginart interroga Lluís Danés sobre el seu nou muntatge de titelles i objectes, ‘Nàufrags’, amb una història accidentada, i la Bibiana Ballbè tanca la seva sèrie sobre il·lustradors i dissenyadors gràfics, Obladi-oblada, amb un resum de la cinquantena de treballs publicats durant els darrers mesos.

Tot això i les crítiques de la resta de les estrenes cinematogràfiques més destacades de la setmana, les ressenyes de discos, sèries, videojocs i llibres i les cartelleres de cinema, teatre i exposicions.

Com cada divendres, amb el diari ARA!