CARA A CARA

David Muñoz 'Gnaposs' entrevista Arecio Smith

David Muñoz ‘Gnaposs’, guitarrista d’Els Pets, presenta ‘Gnaposs groove’(2014) el dijous 3 d’abril al Jamboree. Un dia abans, Arecio Smith -que també toca el teclat amb Gnaposs- tancarà la gira d’Astrio al City Hall, també a Barcelona

Arecio Smith Gnaposs Entrevista Zoom

G. |Com van ser els teus inicis amb el piano?

A.S. |Vaig començar de molt petit, jugant, no sé si tenia sis o set anys. Com que mostrava molta curiositat, els meus pares em van animar a anar a classes de música.

I el teu primer grup?

Vaig començar a tocar en directe als 15 anys, amb un grup anomenat La Bestial Banda de Billy Bones.

¿I també creies que lligaries als concerts?

En aquell moment no m’ho plantejava. Vaig trigar uns anys a adonar-me’n.

Quins són els plans d’Astrio pròximament? Ja saps que sóc superfan del grup.

Doncs aquest dimecres, 2 d’abril, farem un concert de comiat de la presentació del nostre últim disc, Don’t leave the planet,a Barcelona. Serà un esdeveniment molt especial perquè passaran per l’escenari diversos artistes amb els quals hem estat col·laborant durant els 12 anys que fa que toquem en directe: la Sonia de B-Violet, Karol Green, Núria Graham, Toni Pagès i Didak Fernández, i els rapers del grup At Versaris. Sona una mica a comiat, però la veritat és que tots tres tenim altres projectes paral·lels i volem donar-nos un temps, està bé prendre’s un descans.

Llavors, durant aquesta aturada d’Astrio, què faràs?

He, he, com bé saps presentarem el disc que hem gravat tu i jo. A part d’això també tocaré amb el raper saragossà Rapsusklei, i el temps que tingui lliure l’invertiré a escriure temes nous. Potser algun dia em llançaré a fer de líder.

Has estat en molts grups de l’escena de la música negra de Barcelona, des de la Fundación Tony Manero fins a Phat Fred. ¿Creus que, com es diu actualment, comença a haver-hi una escena d’aquest tipus a Catalunya?

Crec que la situació per a aquest tipus de música ha millorat una miqueta. Fa poc vaig ser a les presentacions de The Excitements i Marina BBface & The Beatroots i estaven plenes de gom a gom de públic. Però crec que no hi ha tanta afluència com caldria per poder parlar d’una escena consolidada. Amb els Phat Fred vam tocar durant molts anys, però ens vam cansar una mica de navegar a contracorrent i vam deixar de tocar fa un parell d’anys.

Quina llàstima això de Phat Fred, m’encantava aquest grup!

Doncs sí, però tot acaba en algun moment. Afortunadament amb Gnaposs groove tenim la nostra ració de jazz-funk assegurada.