MÚSICA
BORJA DUÑÓ AIXERCH

Festival de música i neu

Nina Kraviz, Carl Craig i Miss Kittin, a les pistes andorranes del Tarter

Nina Kraviz / ELECTROSNOW Zoom

Un reguitzell d'artistes internacionals de música electrònica aterraran a les pistes d'esquí de l'estació andorrana del Tarter (Grandvalira) entre els dies 30 de març i 1 d'abril en el que serà la primera edició del festival ElectroSnow. La idea, que permetrà combinar música electrònica i esquí, sorgeix dels organitzadors del Piknic Electronik, una iniciativa que va començar a celebrar-se l'any passat als jardins Joan Brossa i del Mirador de Montjuïc, a Barcelona.

Els tres responsables de les propostes estan establerts a Barcelona, però tots tenen en comú haver viscut al Canadà. "A Mont-real, on el Piknic Electronik ja porta una dècada funcionant, fa tres anys que se celebra l'Igloofest, un festival d'hivern que té un èxit brutal ", explica Loïc LeJoliff, un dels organitzadors. "Nosaltres també volíem muntar un festival d'hivern i se'ns va acudir fer-ho a Andorra, perquè està a mig camí de dos mercats que coneixem bé: Catalunya i el Sud de França", afegeix.

De fet, el festival de música electrònica i neu està pensat per a un públic potencial procedent de Barcelona, Tolosa i Montpeller, a banda de l'andorrà, esclar. "Serà l'esdeveniment del país, de tot Andorra", diu LeJoliff.

UNA PROPOSTA D'ALÇADA

El cartell, format per 20 artistes de 9 nacionalitats diferents, compta amb personalitats tan conegudes com l'insigne DJ de Detroit Carl Craig, la DJ russa amb planta de top model Nina Kraviz (una de les controvertides atraccions de l'última edició del Sónar) i el duet de Grenoble format per Miss Kittin i The Hacker. Ells són els caps de cartell d'un certamen que tindrà dos moments i escenaris ben diferenciats: l'ElectroSnow de dia i el de nit.

La programació de dia, que és gratuïta i es fa de 12 a 16.30 h, té lloc en una terrassa situada al capdamunt de les pistes "amb unes vistes espectaculars i on els DJ actuaran pràcticament a peu de neu", assegura LeJoliff. En la programació de cadascuna de les tres jornades diürnes hi participen tres festivals diferents: Piknic Electronik (30/3), Mutek (31/3) i Les Siestes Electroniques de Tolosa (1/4). Encara que no esquieu, també podeu assistir-hi sense cap altre cost que la tarifa de pujada i baixada del telefèric.

El plat fort, però, són les nits del 30 i el 31, de les 17 h a les 2 h de la matinada, ja que l'endemà cal seguir esquiant. L'escenari és en una carpa climatitzada situada a l'aparcament de l'estació, a peu de pista. "El primer any sempre és més difícil -adverteix LeJoliff-, però esperem unes 2.000 persones, 1.000 per dia, tot i que la carpa té una capacitat de 3.000 assistents".

Fins i tot en temps de crisi, l'oferta resulta atractiva: entrada, allotjament (compartit) i forfet a partir de 175 euros. Tot pensat per als amants de la neu i dels sons electrònics, amb propostes tan atractives com el danès Wankelmut (autor del remix house que ha arrasat el 2012 One Day/Reckoning song ), el dubstep del DJ holandès Martyn i el directe del duet nord-americà Voices of Black.