PLAY
JOAN MIQUEL OLIVER

Un mínim de tonificació muscular

Manual imprescindible del perfecte artista pop (XVII)

+ Un dia de bolo complet pot suposar una jornada laboral de vint hores. Et lleves a les nou, agafes l'avió, viatges a la població víctima dels teus desastres, descarregues, muntes, proves, toques, desmuntes, carregues, te'n vas de marxa i et colgues a les cinc de la matinada: vint hores. Aquesta situació, que pot semblar exagerada, serà la teva rutina. I si això et sembla poc, el públic t'exigirà que l'hora i mitja llarga que ets a l'escenari estiguis a ple rendiment, amb ganes de convèncer tothom i fent bona cara.

+ Ells s'han aixecat tard, tenen l'horari girat perquè són les festes del seu poble, han dinat, han fet la migdiada, s'han dutxat, han sopat de puta mare i estan al seu mil per cent, tu fa hores i hores que t'arrossegues pel món com un drap maltractat per les inclemències de la logística i la poca consideració de la producció artística professional, que et negarà un entrepà o una cadira amb total normalitat. Només hi ha una manera de suportar aquest trauma: una bona forma física i una salut de ferro. De l'alimentació ja en vàrem parlar. Van alguns consells senzills que li poden estalviar al teu cos moltes dosis de patiment.

+ Una setmana abans de començar la gira has de girar els horaris de son i vetlla. Quan tothom se'n va a dormir a casa, agafes l'instrument i t'estires al sofà amb una bona pel·lícula. L'objectiu és adormir-se a les tres i llevar-se a les onze, vuit hores clavades. Això és fàcil d'aconseguir i et suposa un gran benefici, però no ho deixis per al darrer dia, ja que la primera vegada que ho proves et forces a adormir-te tard però l'endemà et despertes a l'hora de sempre. Vés alerta i respecta aquesta objecció.

+ La teva preparació no serà completa sense una bona resistència aeròbica i un mínim de tonificació muscular completa. Els millors esports són el ciclisme, la natació i el fúting. No ocultaré la meva devoció per la primera d'aquestes tres disciplines i, posats a trencar la fredor científica d'aquesta sèrie, em permetré el luxe de recomanar la lectura dels Diaris de bicicleta de David Byrne. Explica que menar una bici obliga a tenir ocupada la part conscient de la ment, però només d'una manera mecànica. Això afavoreix que una part de l'inconscient flueixi. I per a qui pensi que una part important de la seva creativitat ve d'aquesta afluència, la bici és bona per anar a buscar aquesta connexió.

BOLOCONSELL:

LA PLUJA ÉS MOLT PERILLOSA, ET POTS ELECTROCUTAR. TAPA ELS PEDALS AMB UN PLÀSTIC I ABANDONA SI NO HO VEUS CLAR