PLAY
JOAN MIQUEL OLIVER

Ibuprofèn, clínexs i un 'pen drive'

Manual imprescindible del perfecte artista pop (entrega XIII)

+ Si te'n vas de gira més de tres dies, necessites una bona maleta. Una manca d'espai que suposi deixar res que després et farà falta no entra dins dels nostres paràmetres. Des de casa és molt difícil posar-se en la situació de vestir-se per sortir a l'escenari. Prepara diferents opcions. Un clàssic que no falla és la camisa negra, és la peça que has d'incloure si ets indecís, si encara no saps què et posaràs o si et fa peresa pensar-ho. Si has triat roba atrevida i després te'n penedeixes, l'hauràs d'anar a cercar a una botiga. Val més que ja en duguis una. Saps que no tot combina amb tot. Com que no convé dur més pantalons que els mateixos del desplaçament, comprova que les peces seleccionades hi siguin. Això es veu fàcilment una vegada feta la maleta: si surt per un cantó alguna punta d'un color estrany, treus la peça culpable amb compte de no desordenar-ho tot i la descartes. Una maleta oberta és com un quadre: si res desentona, es veu de seguida.

+ La millor manera de no deixar-se res important és seguir sempre el mateix mètode. El meu és aquest: les peces de roba interior es compten per dies de viatge més un. Si te'n vas de divendres a dilluns, agafa cinc calçotets, cinc parells de mitjons i cinc samarretes. El necesser ja l'has de tenir fet per defecte. No cal ni que el treguis de la maleta: ibuprofèn, raspall i pasta de dents, caramels de farmàcia, crema hidratant, gel, taps per a les orelles, clínexs, tres maquinetes d'afaitar i un pen drive. El pijama és un complement que, a partir d'una certa edat, et suposa un millor confort nocturn i, per tant, un son de qualitat. Està clar que ho has de negar: quan jo me'n vaig de gira no en duc, de pijama. Ho veus? És molt fàcil.

+ I per molta peresa que et faci, prepara la maleta el vespre abans de partir. La deixes oberta perquè no se t'arrugui tant la roba, i perquè puguis comprovar fàcilment si hi dus tots els elements imprescindibles. Tenir-la així també et servirà per adonar-te que hi has posat coses que no necessites. Tenir-la unes hores d'aquesta manera abans d'anar-te'n a dormir et fa sentir segur i et tranquil·litza. La maleta també és molt vàlida per dur aparells petits com ara pedals de guitarra, micros o transformadors. És veritat que d'aquesta manera viatgen molt protegits entre mitjons, calçotets, samarretes i pijames. Valora aquesta possibilitat abans d'organitzar-te.


BOLOCONSELL:

EL CAFÈ ET POT CAUSAR ANSIETAT. ÉS MOLT BO PER A LA PROVA I MOLT DOLENT PER A L'ACTUACIÓ