JOAN MIQUEL OLIVER

Abans d'entrar, espolsa't les sabates

Manual del perfecte artista pop (VII)

+ Una furgoneta és un lloc massa estret perquè hi puguin viatjar còmodament tantes persones com seients disponibles hi hagi. Si parlam d'un vehicle de nou places distribuïdes en tres fileres, no és pràctic que n'hi vagin més de sis, que seria la xifra ideal, dos per filera i un seient buit a cada una. El més normal és que amb els anys el teu lloc es consolidi i sempre seguis allà mateix. Per als que els agrada adormir-se, els seients de darrere, més foscos i un poc a part de les converses. Els que escolten música o baden, la filera del mig. I la del davant per als que els agrada llegir, que és on hi ha més llum natural. Si sempre seus allà mateix estaràs més còmode perquè el teu cos ja sabrà com col·locar-se. Acostuma't a treure't les sabates.

+ Una norma d'or del viatge en furgoneta és que no es pot posar música als altaveus. Els viatgers han de poder desconnectar, deixar lliure la ment i relaxar-la. Un focus d'atenció com pot ser un disc sonant pot estressar el subconscient i desencadenar actituds violentes o hostils. S'ha de crear la il·lusió que cadascú viatja sol. Sempre has de dur al teu costat un bolic amb tot el que penses que et pot fer falta, el llibre, el telèfon, taps per a les orelles, ulleres de sol, càmera de fer fotos, cascos, el quadern i un boli per escriure, menjar... No ho deixis al maleter.

+ Cada ics quilòmetres convé parar per comprar aigua o menjar i buidar la bufeta. Alerta a les estacions de servei amb els lladres, no deixeu la furgo oberta ni motxilles o objectes de valor a la vista per molt breu que sigui la parada. Si fa calor i teniu l'aire condicionat encès, obriu cada mitja hora les finestres de davant fins a baix de tot i tornau a pujar-les, l'aire s'ha de renovar. Els vidres dels cotxes moderns et protegeixen un poc del raigs solars, però si has d'estar dues hores amb el mateix braç al sol, posa-t'hi un poc de crema o tapa-te'l amb una peça de roba que no duguis posada. Els collarins inflables per dormir no són de gaire utilitat, no conec ningú que els faci servir i que n'estigui content. Prova-ho, si vols, però no et facis il·lusions. Si hi ha instruments a la vista, no perdeu de vista la furgoneta quan pareu a dinar. Triau una taula prop de la finestra per vigilar. Tampoc està de més que, almenys un vegada durant el dinar, algú surti a comprovar que no passa res. Apuntau els restaurants que us agradin al GPS.

BOLOCONSELL:

MIRA LA PREVISIÓ DEL TEMPS I AGAFA LA ROBA ADEQUADA. NO ET REFIÏS DE LES TEVES SENSACIONS