Manual imprescindible del perfecte artista pop (IV)

Simpàtic, lúcid, ocurrent i crític

+ Tard o d'hora aniràs a la ràdio perquè et facin una entrevista. El cas més fàcil és el típic interviu llarg de tu a tu, amb talls de la teva música preparats, en què l'entrevistador coneix la teva obra, t'estima i t'admira. Si superes la depressió que et pot provocar un estudi de ràdio a l'hora que ja no hi ha ningú, amb aquella moqueta plena d'àcars, quan els teus amics ja són al bar passant-s'ho bé i saps que ja no trobaràs ningú quan hi arribis, no tens cap problema.

+ Anem a l'altre extrem, als programes matinals amb audiències de mig milió. T'hi faran ser prest i et faràs un fart d'esperar, però després... arribarà corrent l'estrella, et saludarà vigorosament i et demanarà quan surts tu, que no en tens ni idea. Si estàs de promo no diguis d'on véns ni on vas. Aquests programes tenen un ritme frenètic, està tot escrit en un guió perquè no hi hagi cap entrebanc, cap moment de dubte. Arribes tu i ho pares tot. No vulguis ser com ells (simpàtic, lúcid, ràpid, ocurrent, crític). Ells tenen el seu estil, però tu tens el teu, i pots estar segur que a molts oients els agradarà més. ¿No t'ha passat mai d'estar escoltant la ràdio i haver-la d'aturar perquè t'estan posant nerviós? Contesta les preguntes al teu ritme, divaga, sincera't. Ells volen saber com ets però no tenen ni idea de per on abordar-te, posa'ls-ho fàcil i explica'ls-ho tot. Col·loca't còmodament de cara a l'entrevistador com si estiguessis parlant amb ell tranquil·lament, oblida't del micro, ja vindrà algú a posar-te'l. Fes com si fossis en un cafè, demana'n un, sempre en tenen. Quan comenci l'entrevista, no dubtis a parlar de qualsevol cosa que et passi pel cap, improvisa. Somriu i gesticula, l'audiència no et veu però es transmet per la ràdio, creu-me. Si t'adulen molt procura centrar-te en dificultats tècniques, pràctiques i pintoresques. Si veus que et busquen i que et volen fotre, és molt important que no t'enfadis, pren-t'ho de broma i sobretot no critiquis ningú! Sigues honest i parla de la teva rutina, els encantarà.

+És possible que et convidin a programes d'economia, de política, de cuina, o fins i tot de màgia, no hi vagis. Evita les tertúlies per tots els mitjans possibles, estaràs envoltat de gent que vol tenir raó i que no saben ni qui ets i, si hi vas, calla. Calla fins que no comencin a parlar de tu, i si t'obliguen a opinar, fes com en Roger Padilla: "Perdona, no estava escoltant".

Boloconsell:

POSA'T TAPS A LES ORELLES. TREU-TE'LS NOMÉS QUAN ESTIGUIS TOCANT