LA PORTADA
LAIA BELTRAN

Elisabet Parés: "Busquem llibres que ens agraden, els editem i els acompanyem fins al final"

Editora de Stendhal Books

Elisabet Parés. / FRANCESC MELCION Zoom

<<

REW

Elisabet Parés recorda la seva adolescència envoltada de llibres. De les novel·les d’Ana María Matute i dels poemaris de Maria Mercè Marçal. Quan ja treballava com a interiorista d’obra es va apuntar a l’Ateneu Barcelonès. Per pur plaer. "Va ser un punt d’inflexió. Vaig passar d’escriure poesia només per a mi a compartir-ho amb els companys. Fins i tot ens vam autoeditar un poemari. Llavors vaig descobrir que el que jo realment volia era fer llibres".

PLAY

>

La crisi li va donar un cop de mà. Baixa la feina? Doncs estudio gestió cultural. L’atzar la va fer topar amb Álvaro García, dissenyador gràfic. El tàndem perfecte per fundar Stendhal Books, una editorial on es treballa amb “passió i obsessió”. Fa dos anys van estrenar-se amb Corazón robot, de la il·lustradora Amaia Arrazola, i aviat presentaran el nou poemari de Flavia Company. "Editar Yo significo algo ha sigut un somni. És molt potent. Sempre busquem llibres que ens agraden, els editem i els acompanyem fins al final".

FF

>>

De projectes no els en falten: "Serem els curadors de la secció de poesia de la futura llibreria Malpaso. També estem traduint al castellà poetes catalans boníssims com Mireia Calafell. I ja tenim en marxa –A, un poemari col·lectiu que reflexiona sobre la relació entre llenguatge i gènere". A Stendhal Books s’estimen les lletres. Molt. Moltíssim. "Per això volem fer bons llibres, que envelleixin amb nosaltres". De tant (re)llegir-los.