MÚSICA
BORJA DUÑÓ AIXERCH

Egon Soda, supergrup de rock lletraferit

Christina Rosenvinge, Love of Lesbian, Standstill, The New Raemon, Nacho Umbert... Aquests són només uns quants dels artistes amb què treballen -per separat- tres quartes parts del grup. L'únic que només té ulls per a Egon Soda és Ferran Pontón, compositor, lletrista i guitarrista, a més de llibreter d'El Celler de Llibres, a Sant Cugat del Vallès. No es tracta d'un grup corrent: els seus integrants van començar a fer música junts fa 20 anys -en tenien 15- i ara que toquen amb els millors segueixen fent créixer un projecte de molt de pes, musical i literari.

Pontón és l'autor de totes les cançons del doble CD El hambre, el enfado y la respuesta (2013), una tasca que abans es repartia amb Ricky Falkner, enfeinat baixista de Standstill i reputat productor, que posa la seva veu greu i profunda als elaborats textos del guitarrista.

VERSIÓ DE PAOLO CONTE

En total, 20 peces plenes de plecs i matisos que defugen els tòpics del gènere i que inclouen una agradable sorpresa, Sparring partner , de Paolo Conte. A més, el conjunt (completat per Xavi Molero i Pablo Garrido) es beneficia de l'aportació del mestre dels teclats Charlie Bautista.

Tothom que els coneix -junts i per separat- sap que és un grup que cal assaborir en directe: tenen tots els galons per oferir un xou d'una solvència inapel·lable. Demà es podrà comprovar a la presentació del disc al Music Hall de Barcelona.