MÚSICA
Cultura 15/03/2013

Egon Soda, supergrup de rock lletraferit

Borja Duñó Aixerch
1 min

Christina Rosenvinge, Love of Lesbian, Standstill, The New Raemon, Nacho Umbert... Aquests són només uns quants dels artistes amb què treballen -per separat- tres quartes parts del grup. L'únic que només té ulls per a Egon Soda és Ferran Pontón, compositor, lletrista i guitarrista, a més de llibreter d'El Celler de Llibres, a Sant Cugat del Vallès. No es tracta d'un grup corrent: els seus integrants van començar a fer música junts fa 20 anys -en tenien 15- i ara que toquen amb els millors segueixen fent créixer un projecte de molt de pes, musical i literari.

Pontón és l'autor de totes les cançons del doble CD El hambre, el enfado y la respuesta (2013), una tasca que abans es repartia amb Ricky Falkner, enfeinat baixista de Standstill i reputat productor, que posa la seva veu greu i profunda als elaborats textos del guitarrista.

VERSIÓ DE PAOLO CONTE

En total, 20 peces plenes de plecs i matisos que defugen els tòpics del gènere i que inclouen una agradable sorpresa, Sparring partner , de Paolo Conte. A més, el conjunt (completat per Xavi Molero i Pablo Garrido) es beneficia de l'aportació del mestre dels teclats Charlie Bautista.

Tothom que els coneix -junts i per separat- sap que és un grup que cal assaborir en directe: tenen tots els galons per oferir un xou d'una solvència inapel·lable. Demà es podrà comprovar a la presentació del disc al Music Hall de Barcelona.

stats