REBOBINEM
OLGA ÀBALOS

Exilis musicals

Ja sigui per la necessitat de trobar-se a ells mateixos o pels girs inesperats de la vida, alguns músics van ressorgir musicalment en noves ciutats que els van rebre com un veí més durant un temps

MARVIN GAYE (OSTENDE)

Fugint dels excessos, el cantant de soul va refugiar-se a Ostende, un poblet de la costa belga. Allà va compondre Sexual healing (1982), el seu últim èxit, inspirat per les ones del mar.

DAVID BOWIE (BERLÍN)

Berlín va regalar al britànic uns anys d’anonimat gràcies als quals va gravar discos innovadors com Low (1977). La balada Where are we now del seu nou disc recorda aquells anys.

CHET BAKER (LUCCA)

Una detenció per tinença de drogues a Lucca (Itàlia) va originar una època molt prolífica a la presó local, on li van deixar tenir la seva trompeta. Allà va cuinar el disc Chet is back (1962).

A. SCHÖNBERG (BARCELONA)

Arnold Schönberg va establir una íntima relació amb Barcelona els anys previs a la Guerra Civil. Hi va néixer la seva filla Núria i va unir el dodecafonisme amb el sol mediterrani.

JOE STRUMMER (GRANADA)

Després d’estudiar a Lorca i incloure referències a Granada en cançons de The Clash, el rocker va conèixer finalment Andalusia als anys 80, on va tornar a il·lusionar-se per la música.