CRÍTICA DE CINEMA
Cultura 30/08/2013

Dolor y dinero

**** Direcció: Michael Bay. Guió: Christopher Markus i Stephen McFeely. 130 minuts. Estats Units (2013).Amb Mark Wahlberg i Dwayne The Rock Johnson.

Xavi Serra
1 min

En un moment de la seva carrera en què ja no esperàvem novetats d'ell, Michael Bay s'ha despenjat amb una obra absolutament sorprenent. El creador de la trilogia de Transformers -ja en prepara la quarta entrega- s'ha deixat estar de robots gegants i trames apocalíptiques a la comèdia satírica Dolor y dinero , una farsa tan estripada com genial basada en fets reals difícils de creure: el segrest d'un milionari a càrrec de tres culturistes consagrats a la religió del tríceps.

En el seu particular Fargo , el director edifica un monument a l'estupidesa dels protagonistes i del seu univers de cocaïna i deliris de grandesa. "El meu nom és Daniel Lugo i crec en el fitness ", afirma Whalberg al començament del film. I amb la mateixa vehemència, Dolor y dinero radiografia la cultura nord-americana de l'èxit i la imatge i es converteix en flagell d'un imaginari que el mateix Michael Bay ha contribuït a crear amb tot el seu cinema anterior i, probablement, també el posterior. I així, per primera vegada, la seva narrativa xarona i estrident està al servei del relat, i no al revés.|

stats