Productes de temporada a les places de Barcelona

Districtes i  més... / AJUNTAMENT DE BARCELONA Zoom

MERCATS DE PAGÈS

Als mercats de pagès es poden adquirir productes de temporada frescos, locals, més justos socialment i ambientalment i, també, esclar, més saludables. Actualment se’n fan força en places i altres espais de Barcelona: Vallcarca, Sants, el Poble-sec, el Raval, l’Eixample, Horta, el Guinardó i el Fort Pienc. Trobareu tota la informació dels llocs i els horaris de cadascun d’ells a la pàgina web Barcelona.cat/mercatsdepages.

RUES ARREU DE LA CIUTAT

Demà, dissabte 2 març, es fan més de trenta rues de Carnaval a Barcelona. N’hi ha de molt multitudinàries i també se’n fan moltes que ajuden a descobrir com se celebra el Carnaval a la resta del món. D’entre les que se celebren, destaquem El Carnavalassu, que recorrerà diversos espais del Barri Gòtic i s’iniciarà a les 18 h a la plaça del Vuit de Març. A més, el 6 de març en nombrosos espais de la ciutat es fa l’enterrament de la sardina.

‘DONES DE PES’, UN LLIBRE DE LES DONES DE GRÀCIA QUE HAN FET HISTÒRIA

Gràcia té una llarga trajectòria en la tasca de recuperar la història de les seves dones i des de fa una dècada s’han aconseguit força avenços en aquest àmbit. En aquesta línia s’acaba de publicar el llibre Dones de pes, que biografia dones que han viscut a Gràcia i que han tingut trajectòries d’interès, ja sigui com a educadores, artistes, treballadores… Algunes de les dones de què parla el llibre són Amalia Domingo Soler, Ángeles López de Ayala, Teresa Claramunt i Creus, Dolors Lleonart i Casanovas, Maria Baldó i Massanet, Clementina Arderiu, Francisca Rius i Sanuy, Margaret Gross, Maria Mullerat Bassedas i Maria Antonieta Cot i Miralpeix.

EXPOSICIÓ SOBRE L’ESPORT A BARCELONA

Fins al 4 de març es pot visitar al Museu Olímpic i de l’Esport l’exposició Ara fa 40 anys. L’inici de la política esportiva a Barcelona, que proporciona un munt d’informació de la política esportiva que es feia a la Barcelona dels inicis de la democràcia, d’abans que se celebressin els Jocs Olímpics.

LA BARCELONA PER A LA GENT GRAN, A DEBAT

L’envelliment a Barcelona i les accions que s’estan duent a terme pel que fa a la confecció d’una ciutat per a totes les etapes de vida seran objecte de debat a la convenció Les veus de les persones grans, que se celebrarà els dies 5 i 6 de març a L’Auditori Axa amb el lema “Barcelona, una ciutat per a tota la vida”.