Ciutat Vella s'omple de pessebres

Districtes i  més... / MANOLO GARCIA Zoom

PESSEBRES A CIUTAT VELLA 

El Nadal s’ha anat laïcitzant progressivament a casa nostra, però hi ha alguns elements de caràcter religiós que continuen ben vius. Segons la documentació escrita que s’ha trobat, el primer pessebre català es va fer al segle XIV. Cada any se’n fan a nombroses llars, entitats, associacions, escoles, esglésies...

A Ciutat Vella s’hi concentren un munt de pessebres. A la plaça Sant Jaume hi trobem el pessebre ideat per l’artista Sebastià Brossa, amb dotze personatges al voltant d’una taula ben parada. I al Museu Marès, situat al costat de la catedral, s’hi pot veure un pessebre clàssic, realitzat pels membres de l’Associació de Pessebristes de Barcelona. 

LA GENT GRAN CANTA A L'AUDITORI

El Concert de Nadal de Cant Coral de la Gent Gran arriba a la majoria d’edat: l’edició d’enguany és la número 18. Els cantaires oferiran el 10 de desembre una cantata que fa un recorregut pel mite i la terrible llegenda del Comte Arnau i dona veu als poetes més destacats que els han forjat, com Verdaguer, Maragall, Sagarra i Brossa. La música de la cantata és del compositor Albert Guinovart i la dramatúrgia de Joan Lluís Bozzo.

NADAL AL PARC DE L’ORENETA

El Parc de l’Oreneta (Sarrià - Sant Gervasi) oferirà un munt d’activitats els dies de Nadal, especialment pensades per al públic familiar. Aquest parc situat a tocar de Collserola es decorarà amb motius nadalencs, s’hi farà maquillatge de Nadal i hi haurà xocolata -ben calenta!-. A més, es podrà fer una ruta amb el petit tren que hi ha per l’anomenat “bosc de Nadal”.

FIRA DE SANTA LLÚCIA

Fins al 23 de desembre té lloc a l’avinguda de la Catedral la Fira de Santa Llúcia. Les parades atapeïdes de figures de pessebre -els pastors, els bens, el bou, la mula, Josep, Maria, l’infant Jesús, el caganer...-, la molsa, els avets i de decoració nadalenca s’hi alternen amb les d’objectes d’artesania.

FIRA DE LA SAGRADA FAMÍLIA

Una de les fires de Nadal més concorregudes és la de la Sagrada Família, que se celebra a la plaça de la Sagrada Família fins al 23 de desembre. És el mercat nadalenc de més tradició de l’Eixample, amb prop d’un centenar de parades, incloses les d’alimentació artesana (torrons, formatges, embotits, llaminadures i castanyes). Nombroses places i carrers de la ciutat s’omplen aquests dies de fires de Nadal.