El Premi 8 de març proposa "desvestir el gènere"

Districtes i  més... Zoom

ACTE DE LLIURAMENT DEL PREMI 8 DE MARÇ

El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona (plaça Sant Jaume) acull el 7 de març el lliurament del 32è Premi 8de Març - Maria Aurèlia Capmany. Els premis, que tenen el lema “Desvestint el gènere”, estan destinats a donar suport a projectes que contribueixin a la sensibilització, la prevenció, la denúncia i l’afrontament de la discriminació i la desigualtat de gènere en la moda, l’estètica i la bellesa.

MONTSERRAT ROIG, PROTAGONISTA D’UNA EXPOSICIÓ AL BORN

Montserrat Roig és la protagonista d’una exposició al Born. És una mostra d’homenatge que coincideix amb els 40 anys de la publicació d’ Els catalans als camps nazis i El temps de les cireres, dues obres cabdals de l’escriptora i de la literatura catalana. L’exposició posa de manifest l’aportació històrica, periodística, literària i social de l’obra de Roig a través de la mirada d’artistes com Pilar Aymerich i Francesc Abad.

LES DONES REIVINDIQUEN ELS SEUS DRETS EL 8 DE MARÇ

Sí, les dones encara han de continuar reivindicant els seus drets, que no estan garantits del tot. Per això cada 8 de marc, Dia Internacional de les Dones, surten a manifestar-se. La manifestació de dijous que ve començarà a les 18.30 hores a la confluència de l’avinguda Diagonal amb el passeig de Gràcia i anirà fins a la plaça de Catalunya. L’acte finalitzarà amb l’actuació de diversos grups musicals i teatrals.

NOU PUNT D'INFORMACIÓ I ATENCIÓ A LES DONES DE L'EIXAMPLE

El Punt d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD) de l’Eixample s’ha traslladat a un nou espai, a l’interior d’illa Rosa Deulofeu, al costat de l’Espai d’Entitats Anna Alabart i del nou Espai de Gent Gran Montserrat Olivella. El divendres 9 de març tindran lloc una sèrie d’actes d’inauguració d’aquest nou PIAD, que inclouran un recital poètic i l’espectacle A cor obert, que anirà a càrrec de Descabelladas.

ACCIÓ POÈTICA I ARTÍSTICA A LA FABRA I COATS

La Fabra i Coats - Fàbrica de la Creació acull dimarts 13 de març una acció poètica i artística amb motiu del Dia Internacional de les Dones. L’acte comptarà amb una instal·lació performativa i audiovisual i amb les intervencions de la coreògrafa Mar Medina, de la violinista Núria Garcia i d’un conjunt de ballarines. També hi haurà lectures de poemes, a càrrec d’entitats del Consell de les Dones. L’entrada és gratuïta.

NOU ESPAI CA LA DONA A CIUTAT VELLA

Ca La Dona és un espai obert a la participació i a les propostes de tots els feminismes, que ha traslladat la seva seu del carrer Casp al carrer Ripoll, núm. 25. Aquest mes de març obre la nova seu.