L'Arribo, tret de sortida del Carnestoltes

Districtes i  més... / AJUNTAMENT DE BARCELONA Zoom

L’ARRIBO,  A LA PLAÇA SANT JAUME

Dijous Gras, el primer dia del cicle de Carnaval, serà festa grossa a Barcelona. El Rei Carnestoltes farà l’entrada triomfal al capvespre en el marc de l’Arribo, l’activitat central del Carnestoltes a la ciutat. La festa començarà a les 18 hores amb el repartiment de màscares i a les 18.30 anirà arribant el seguici de Sa Majestat Carnestoltes: els gegants del Carnaval barceloní, els set ambaixadors, el lloctinent Frank-i-fals... La festa és produïda per Comediants.

FESTA DE CARNESTOLTES AL BORN

El Born proposa celebrar el Carnestoltes com ho feien els barcelonins del 1700. Diumenge 11 de febrer, de les 12 a les 14 hores, organitza a la Sala Moragues un taller gratuït per aprendre a fer puntes, barrets, tocats, gorgeres, punys... i, naturalment, màscares i antifaços plens de fantasia. Els participants, un cop disfressats, ballaran les danses que es ballaven a la Catalunya de fa més de tres-cents anys amb l’ajuda de la companyia de dansa Xuriach.

DIJOUS GRAS AL CENTRE CÍVIC CASA ORLANDAI

El dijous 8 de febrer tindran lloc un conjunt d’activitats a la Casa Orlandai amb motiu del Carnestoltes: a les 19 hores, lectura de les lleis del Carnaval i botifarrada d’ou popular, i a les 19.30, actuacions de diverses entitats del barri. A la Casa Orlandai també hi arribarà la Rua, que haurà sortit de la Plaça de la Vila a les 18.30.

RUA DE LA VILA DE GRÀCIA

El dissabte 10 de febrer, a partir de les 18 hores, tindrà lloc la Rua de la Vila de Gràcia. El recorregut serà el següent: Jardinets de Gràcia, Gran de Gràcia, Travessera de Gràcia, Milà i Fontanals, Puigmartí, Torrent de l’Olla, Diluvi i Plaça de la Vila. En aquesta plaça Sa Majestat llegirà el Ban de Carnaval i tot seguit es lliuraran un munt de premis destinats als assistents de la Rua.

GRAN RUA DE CARNAVAL DE SANTS

El dissabte dia 10 de febrer, a partir de les 17.30, tindrà lloc la Gran Rua del Carnaval de Sants, amb el següent recorregut: carrer de Sants, des de la cruïlla amb la rambla de Badal, i carrer de la Creu Coberta, fins a la cruïlla amb el carrer de Béjar. Es lliuraran quatre premis: a la millor comparsa, a la millor coreografia, al millor vehicle i a la comparsa més crítica.

EL CARNAVALASSU

El Carnavalassu és una de les activitats principals del Carnaval a Ciutat Vella. Es tracta d’una rua per a joves, adults, famílies i comparses del barri, que tindrà lloc el dissabte 10 de febrer. A les 18 hores es farà una concentració de disfresses i comparses a l’avinguda Francesc Cambó, i a les 18.30 s’iniciarà la rua, que comptarà amb la participació de xaranga-Xarangarín i Nex Art percussió. El recorregut serà el següent: Av. Francesc Cambó, Armengol, Basses de Sant Pere, Sant Pere Més Baix, Beates, pl. Beates, Mercaders, Av. Francesc Cambó, Freixures, Semoleres, pl. Llana, Corders, Carders, pl. Sant Agustí Vell, Serra Xic i Mercat Santa Caterina. A les 20 hores hi haurà el Final de Rua i passarel·la amb exhibició de comparses, i a les 20.30 el lliurament de premis.