Figures de pessebre i molts més elements de decoració nadalenca

Districtes i  més... / MANOLO GARCIA Zoom

FIRA DE SANTA LLÚCIA

Fins al 23 de desembre té lloc a l’avinguda de la Catedral la Fira de Santa Llúcia. Les parades atapeïdes de figures del pessebre -els pastors, els bens, el bou, la mula, Josep, Maria, el Nen Jesús, el caganer...-, la molsa, els avets i la decoració nadalenca s’hi alternen amb les d’objectes d’artesania. Si aneu a aquesta fira, aprofiteu l’ocasió per visitar el pessebre de la plaça de Sant Jaume i els pessebres clàssics i monumentals del Museu Marès, que són ben a prop.

SANT ANDREU ES VESTEIX DE FESTA MAJOR

La festa major de Sant Andreu tanca cada any el cicle de festes majors de Barcelona. Durant deu dies, els carrers i places de l’antiga vila de Sant Andreu de Palomar s’omplen de música, ball i moltes altres activitats per celebrar la festivitat del patró. D’entre els pròxims actes cal destacar el Correfoc de Festa Major (9 de desembre, 20.30 h, inici a la plaça Orfila) i el Piromusical, que clourà la festa major, el 10 de desembre a les 21 hores, també a la plaça Orfila.

FIRA DE NADAL A LA PLAÇA DE LA SAGRADA FAMÍLIA

La plaça de la Sagrada Família alberga una de les fires nadalenques amb més tradició (se celebra des dels anys 60). Hi ha prop d’un centenar de parades d’avets de Nadal i guarniments, pessebres i figures, regals i productes alimentaris artesans com torrons, formatges i embotits.

FIRA DE NADAL A LES CORTS

L’avinguda Diagonal, entre els carrers Numància i Joan Güell, acull aquests dies, fins al 23 de desembre, una fira de Nadal amb nombrosos estands d’articles artesanals, tallers de reutilització i reciclatge, música en viu...

PESSEBRES A L’ESGLÉSIA DE BETLEM

El Nadal s’ha anat laïcitzant progressivament a casa nostra, però hi ha alguns elements de caràcter religiós que continuen ben vius. Un d’aquests és el pessebre, que va néixer al segle XIII a Itàlia i va ser difós pels franciscans, pels dominicans i finalment pels jesuïtes. Se’n fan en moltes cases, entitats, associacions, escoles, esglésies... Aquests dies també tenen lloc unes quantes exposicions de pessebres. Una de les més consolidades és la que se celebra des de fa més de cinquanta anys a l’església de Betlem, a la Rambla de Barcelona.

MERCAT SOLIDARI A FAVOR DE LA LLUITA CONTRA EL CÀNCER A SARRIÀ

Objectes decoratius, complements de moda, joguines, llibres, manualitats, articles de papereria, guarniments nadalencs, productes d’alimentació artesanal i una fira d’art. Aquests són els ingredients del mercat solidari que tindrà lloc entre els dies 13 i 16 de desembre al Centre Cívic Vil·la Florida. Es tracta d’un mercat solidari a favor de la lluita contra el càncer.