Districtes i més

El barri de la Ribera, en 3D

VISITA GEOLOCALITZADA AL BARRI DE LA RIBERA

Les restes arqueològiques conservades al Born tenen continuïtat a tot el barri de la Ribera. De fet, alguns dels carrers i edificis de l’entorn -Santa Maria del Mar, el Fossar de les Moreres o la plaça Palau- en són coetanis. La Ribera 1700. Visita geolocalitzada proposa veure en 3D el barri i els edificis més singulars construïts en aquella època. Alguns han desaparegut i d’altres han estat alterats pel pas del temps. La tecnologia permet recuperar perspectives del barri i de la ciutat mai vistes.

PINTURES I DIBUIXOS DE L’ARTISTA PAULA REGO

Hereva de l’expressionisme de Goya i de la mordacitat de Hogarth, l’obra de Paula Rego (Lisboa, 1935) ha configurat, durant més de mig segle, una faula persistent sobre la naturalesa humana. Les seves pintures i els seus dibuixos investiguen amb una atenció especial com les dones han organitzat espais de desobediència històrica davant els imaginaris culturals imposats des del patriarcat. Aquest estiu La Virreina Centre de la Imatge acull una magnífica exposició que recorre sis dècades de l’obra de l’artista.

TORRE BARÓ, DE FESTA MAJOR

Torre Baró celebra aquest últim cap de setmana de juliol la seva festa major. Hi ha actes tan diversos com tornejos esportius, àpats populars, mostres de danses d’arreu del món, excursions, tallers i balls. L’organitza l’Associació de Veïns de Torre Baró, amb la col·laboració dels comerciants i les entitats del barri.

CLASSES DE BALL AL PARC DE LA TRINITAT VELLA

Cada dijous d’estiu hi ha sessions de dansa al Parc de la Trinitat Vella: salsa, Bollywood, hip-hop, sexy style...

‘MASTERCLASSES’ DE BALL. CADA DIJOUS, 20 H. PARC DE LA TRINITAT VELLA. SANT ANDREU

ELS JOCS OLÍMPICS, EN PLAYMOBIL

El Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch acull l’exposició EsportClick, que recrea escenes dels Jocs Olímpics de Barcelona amb figures de Playmobil.

LES ÀRIES MÉS FAMOSES DE LA HISTÒRIA

El Centre Cívic Can Deu acull un concert dels cantants participants al màster de cant ofert per la soprano Montserrat Caballé. S’hi interpretaran les àries d’òpera més famoses de la història, amb Ricard Estrada al piano. L’entrada és gratuïta.

OLEGUER JUNYENT AL MUSEU MARÈS

El cèntric Museu Marès acull una exposició dedicada a Oleguer Junyent (1876-1956), artista polifacètic, escenògraf, decorador, col·leccionista, antiquari, fotògraf amateur i apassionat dels viatges.