Districtes i més

El Born ofereix aquest estiu visites nocturnes

Districtes i  més / EL BORN CCM Zoom

CONÈIXER EL BORN QUAN ES FA DE NIT

Cada dimecres i dijous d’estiu, fins a finals d’agost, té lloc al Born Centre de Cultura i Memòria una visita guiada nocturna que permet conèixer un munt de detalls de com es vivia a la Barcelona del 1700, i fer-ho de manera molt més tranquil·la que durant el dia.

A la nit es transformen els colors de l’edifici de Fontserè i sembla que es vegin més coses a l’espai que va acollir un gran mercat i que actualment és un jaciment arqueològic extraordinari d’una zona que va patir intensament diversos setges i que va ser escenari dels últims batecs del 1714.

LES MILLORS IMATGES DELS JOCS OLÍMPICS DE BARCELONA 92

Fins al 26 de setembre es pot veure a l’intercanviador de l’estació de metro de Diagonal i a l’espai adjacent Mercè Sala la mostra Barcelona 92 imatges. L’obra olímpica, amb fotografies de l’arxiu gràfic de l’agència Efe. Aquesta agència de premsa, que compta amb un arxiu de més de 16 milions de fotografies, ha seleccionat un total de 120 imatges per a aquesta exposició, que permet reviure aquells quinze dies de l’estiu d’ara fa 25 anys en què Barcelona va ser la capital mundial de l’esport, i que també mostra la ingent preparació els anys previs a la cita olímpica.

APRENDRE A MIRAR LES ESTRELLES

Els pagesos d’abans, i també alguns d’ara, coneixien el cel a la perfecció. Avui dia són pocs els que saben identificar més d’una desena d’estels, però encara podem posar-hi remei. Avui té lloc una Nit d’Astronomia al Castell de Torre Baró, que permet conèixer les principals constel·lacions del cel d’estiu a la ciutat de Barcelona.

EL POBLE-SEC, DE FESTA MAJOR

La plaça del Sortidor, la de les Tres Xemeneies i El Molino són alguns dels espais on se celebra la festa major del Poble-sec. El ball, i sobretot la música, tenen especial protagonisme al programa, però la cultura popular també hi és ben present, amb trobades geganteres, castelleres i correfocs. La festa major d’aquest històric barri de la falda de Montjuïc se celebra des dels anys 90.

40 ANYS DESPRÉS DE LA PRIMERA MANIFESTACIÓ LGBTI A BARCELONA

El districte de Sant Andreu organitza el 18 de juliol un acte que commemora el 40è aniversari de l’organització a Barcelona de la primera marxa per l’alliberament LGBTI que es va fer a l’Estat, el 27 de juny del 1977. S’hi recordaran les circumstàncies i l’ambient polític en què es va celebrar aquella marxa.

EL BARRI DEL RAVAL ES VESTEIX DE FESTA MAJOR

Tallers, concerts, portes obertes, itineraris... Aquests són alguns dels principals ingredients de la Festa Major del barri del Raval, que té lloc del 13 al 16 de juliol.

MÚSIQUES D’ARREU DEL MÓN, AL RECINTE DE SANT PAU

Els jardins del Recinte Modernista de Sant Pau acullen el quart cicle Músiques del Món, que se celebra cada dijous a les 21 hores, fins al 27 de juliol. El cicle pretén acostar sons de diferents indrets del món a la ciutat de Barcelona com a fil conductor. Enguany, hi actuen Andrea Motis Quartet, Marcelo Mercadante i Juan Cuacci, Ethno Catalonia, Michel Doudou NDione i Cece Giannotti i Francesc Chaparro.