Districtes i més

La cultura popular, protagonista de la Festa Major del Carmel

Districtes i  més / AJUNTAMENT DE BARCELONA Zoom

EL CARMEL, DE FESTA MAJOR

El Carmel és un barri situat al turó que té aquest nom, que prové de l’ermita que s’hi va construir a la segona meitat del segle XIX, dedicada a la Mare de Déu del Mont Carmel, on tradicionalment s’hi feien aplecs. L’any 1979 va celebrar-se al barri la primera festa major tal com l’entenem avui dia. S’hi fan activitats ben variades: esdeveniments esportius, concerts i balls, àpats comunitaris i actes solidaris i destinats a conèixer la història del barri. La cultura popular hi és molt present, sobretot la del foc, amb la colla dels Diables del Carmel i els seus dracs.

NEDANT A LES AIGÜES DEL PORT DE BARCELONA

Els aficionats a la natació tenen l’oportunitat de nedar demà a les aigües del port de Barcelona. I qui no es vulgui mullar pot disfrutar de l’espectacle de veure els nedadors amb grans vaixells com a teló de fons. La Travessia Nedant al Port de Barcelona és un esdeveniment amb una llarga història: aquest any se’n celebra l’edició número 90. La novetat d’aquesta edició és que, a banda de formar part de la III Copa d’Espanya, es tracta d’una etapa més de la Copa d’Europa d’aigües obertes.

MAQUETES DE VEHICLES DE BOMBERS

Idees de bomber en miniatura. Els vehicles d’Agustí Pech és una exposició que mostra una selecció de maquetes de vehicles del cos de Bombers de Barcelona.

EL CENTRE CÍVIC CLARIANA CULTURAL OBRE LES PORTES

Després d’un munt d’anys de reivindicacions, el barri de Congrés-Indians inaugura el seu centre cívic. Rep el nom de Can Clariana, una masia del barri desapareguda. El nou espai centrarà la seva activitat en les arts escèniques: teatre, dansa, circ... A més, hi tindrà la seu l’Associació de Veïns i Veïnes de Congrés-Indians.

HAVANERES A LA VILA OLÍMPICA

La Taverna, de Sant Feliu de Guíxols; Les Anxovetes, de Girona, i Xarxa, de Barcelona, són els grups que participen aquesta nit en la tradicional cantada d’havaneres de la Vila Olímpica, que arriba a la majoria d’edat, la 18a edició. Amb aquesta proposta musical s’inicia la Festa Major de la Vila Olímpica.

MÚSICA, FUTBOL I MOLT MÉS A LA BÀSCULA

Música (hip-hop, freestyle, karaoke...), futbol, dansa, concurs d’Instagram, jocs de taula... formen part de la proposta Nit Jove a la Bàscula.

VEURE BONES PEL·LÍCULES A LA PLATJA

Cada dijous fins al 3 d’agost, i el diumenge 16 de juliol, l’espai de la platja de Sant Sebastià situat davant del Club Natació Atlètic Barceloneta, es converteix en un cinema a l’aire lliure. En una pantalla gegant s’ofereix una selecció de pel·lícules independents. Es podran veure, entre altres, Bar Bahar, María y los demás, La vida d’en Carbassó i Sing Street. L’última pel·lícula del cicle la triarà el públic. L’entrada és gratuïta.