Districtes i més

Mostra gastronòmica, Pablo Picasso i llibres de foto

Districtes i més / AJUNTAMENT DE BARCELONA Zoom

MOSTRA GASTRONÒMICA I INTERCULTURAL AL POBLE-SEC

El Parc de les Tres Xemeneies serà l’escenari demà, 1 d’abril, d’una gran mostra gastronòmica i intercultural. La trobada té lloc en el marc del Mercat de la Terra. És la mostra final d’un curs ocupacional de cuina que fa 15 anys que se celebra, i on els participants aprenen a treballar professionalment com a cuiners alhora que intercanvien coneixements sobre la cuina dels seus països d’origen. D’altra banda, aquests dies hi ha una exposició sobre aquests 15 anys de La Cuina del Món al Centre Cívic El Sortidor.

TOTA MENA DE RETRATS FETS PER PABLO PICASSO

La figura humana va ser el tema principal de Pablo Picasso, i el retrat va tenir un pes cabdal en la seva obra durant tota la seva trajectòria artística. El fet que Picasso no treballés per encàrrec sinó que retratés les persones del seu cercle íntim del moment li donava una llibertat excepcional com a retratista. L’exposició Picasso. Retrats, organitzada conjuntament pel Museu Picasso de Barcelona i la National Portrait Gallery, posa de manifest la importància del retrat en l’artista. El visitant hi trobarà retrats fets amb una gran diversitat de tècniques i estils.

ELS LLIBRES DE FOTO ES MEREIXEN UNA EXPOSICIÓ

Les publicacions il·lustrades amb fotografies, també conegudes com a llibres de fotografia o senzillament fotollibres, han guanyat popularitat els darrers anys i ocupen un lloc central en la fotografia contemporània. I és que el fotollibre és una obra en si mateixa. Una obra coral en què intervenen el disseny, el grafisme, la tipografia, les imatges, la maqueta i el text. Fa temps que els fotollibres es mereixen una exposició; ara, el CCCB i la Fundació Foto Colectania s’han posat d’acord per exposar-los conjuntament.

ESPECTACLE I TALLER DE XAPES PER ALS MÉS PETITS AL CASTELL DE MONTJUÏC

Hi ha uns quants motius per pujar al castell de Montjuïc, un dels quals és contemplar la vista de Barcelona. Aquest diumenge, 2 d’abril, les famílies amb nens petits tenen un motiu addicional: s’hi representa l’espectacle El gripau blau. A més, hi haurà un taller de xapes, on tothom podrà fer la seva xapa amb dissenys de paper, pintura o purpurina. Aquesta activitat, recomanada per a nens a partir de tres anys, és gratuïta.

FESTA DE CLOENDA DE L’AIGUART

Demà dissabte, 1 d’abril, té lloc una festa amb aigua, art i diversió per a tothom. Aquesta activitat matinal plena de sorpreses tindrà lloc, com no podia ser d’una altra manera, a la Casa de l’Aigua.

ACTIVITATS DE SENSIBILITZACIÓ SOBRE L’AUTISME

L’Associació Aprenem organitza un any més la gran festa ciutadana de sensibilització sobre l’autisme. Totes les activitats inclouen un donatiu que es destinarà íntegrament a continuar fent possible la inclusió dels infants que pateixen autisme. Sota el lema Connecta’t al blau!, s’oferiran activitats solidàries per a tota la família en diferents espais de la ciutat. A més, al vespre, nombrosos edificis de la ciutat s’il·luminaran de color blau. Més informació: connectatalblau.org