Districtes i més
Districtes i més

Born. Memòries d'un mercat, Roda Barcelona i nit de tapes

Districtes i més / BCN SPORTS

La festa de totes les disciplines del patinatge sobre rodes

El patinatge sobre rodes té un munt d’adeptes a la ciutat de Barcelona. No és d’estranyar que la ciutat hagi sigut escollida per organitzar els World Roller Games, els Jocs Mundials de Patinatge sobre Rodes, l’any 2019. Però els aficionats a aquest esport no han d’esperar dos anys per gaudir d’una gran festa del patinatge sobre rodes: aquest cap de setmana té lloc a la zona delimitada pel carrer de la Granja Vella i l’avinguda Martí Codolar, per sota del Centre Esportiu Municipal Olímpic de la Vall d’Hebron, el Roda Barcelona. Hi haurà activitats de totes les disciplines del patinatge sobre rodes i lloguer gratuït de patins.

Història i històries del mercat del Born

El mercat del Born va ser concebut, primer a la plaça i després dins de l’edifici metàl·lic de Fontserè, com un mercat minorista de barri i, posteriorment, es va convertir en el mercat majorista d’una metròpoli en expansió. Quaranta-cinc anys després del seu tancament, és un bon moment per explicar la història i les històries d’aquest mercat. A més de l’exposició Born. Memòries d’un mercat, que té lloc al Born CCM i que recull el llegat visual i oral de treballadors i veïns de l’antic mercat, s’organitzen un munt d’activitats paral·leles, com ara visites guiades, teatre i fins i tot esmorzars de forquilla.

Nit de tapes a Gràcia

Els tasts de nit són una activitat que va néixer l’any 2013 a Horta i que s’ha anat estenent per nombrosos mercats. Demà, dissabte, té lloc una Nit de Tapes al mercat de l’Estrella de Gràcia. És una bona manera de gaudir de tapes d’allò més gustoses i originals a preus assequibles (a partir d’un euro la tapa).

Tocar, cuinar i tastar... aliments al Mercat de la Boqueria

Hi ha força propostes per a infants que no tenen pantalla ni internet. Una d’elles és cuinar. Sí, ¿per què no dur-los a l’Aula de Cuina del Mercat de la Boqueria, on podran tocar, cuinar i tastar aliments? Mentre es cou el plat, els nens descobreixen diferents productes que hi ha al mercat, segons la seva estacionalitat. A més, s’emporten a casa el plat cuinat i la recepta escrita per poder-la compartir. Aquesta activitat va dirigida a nens i nenes de 5 a 12 anys. Demà al matí se’n celebra una.

Pels passadissos del refugi antiaeri de la Plaça del Diamant

El Taller d’Història de Gràcia organitza cada diumenge visites guiades al refugi antiaeri de la plaça del Diamant. Aquest refugi forma part dels més de 90 que hi havia a Gràcia i és un dels més grans dels 1.300 que es van construir a Barcelona, una de les primeres ciutats bombardejades sistemàticament des de l’aire en un conflicte bèl·lic.

La cultura popular, protagonista de les festes de Sant Josep Oriol

Demà, dissabte, comencen les tradicionals festes de Sant Josep Oriol. D’entre les activitats programades, cal destacar la cercavila pels carrers del barri, amb els gegants petits del Pi i els músics del Pi (12.15 h) i la diada castellera a la plaça del Pi, a càrrec dels Castellers de Barcelona i els Castellers de Cerdanyola del Vallès (17.00 h). Diumenge, dia 19, té lloc una ballada de bestiari popular a la basílica de Santa Maria del Pi (11.15 h).