El festival LlumBCN
Districtes i més
Ara
Barcelona

Festes de Santa Eulàlia, LlumBCN i 40 anys de l'Ateneu Popular 9 Barris

El festival LlumBCN / FESTES DE SANTA EULÀLIA

ARRIBEN LES FESTES DE SANTA EULÀLIA I EL FESTIVAL LLUM BCN

Les festes d’hivern de Barcelona tenen un nom: santa Eulàlia. A més de les tradicionals cercaviles de gegants, dracs i diables, es faran actuacions castelleres, sardanes, trobades de puntaires i concerts (Oques Grasses, Tremenda Jauría...), i fins i tot obriran les portes el Museu d’Història de Catalunya i el Museu Marítim, entre d’altres. A més, les festes coincideixen amb Llum BCN, el festival que fusiona llum i arquitectura. Un gran nombre d’instal·lacions lumíniques transformaran l’aparença d’edificis de Ciutat Vella i els donaran un nou color.

 

L’ATENEU POPULAR 9 BARRIS CELEBRA ELS 40 ANYS

L’Ateneu Popular 9 Barris celebra demà els 40 anys amb una tarda festiva que s’acompanyarà del rap de Def Con Dos. Però, a més, per celebrar aquestes quatre dècades, l’Ateneu ha preparat un desplegament de programació especial que s’allargarà tot el 2017. Durant la primera meitat d’any tindrà lloc el Cítric, un cicle de cultura crítica i popular que de febrer a maig acollirà música, teatre, dansa i circ: l’obra 'Hazte banquero', de la companyia Conserves; els ballarins d’Iron Skulls, o els artistes de circ francocatalans Marcel et ses Drôles de Femmes, entre d’altres.

EL NOVA YORK MÉS ‘UNDERGROUND’

L’exposició mostra el treball del fotògraf nord-americà Peter Hujar a través de més de 150 fotografies. Destaquen els seus retrats a artistes i escriptors de renom, com Andy Warhol, Susan Sontag i William S. Burroughs.

 

REDESCOBRINT LA CIUTADELLA

A través de les imatges del fotògraf Joaquim Viñolas us podreu endinsar en el Parc de la Ciutadella i descobrir les relacions que estableix amb la gent que el visita. Sempre defugint els estereotips sobre com ha de ser vist un parc.

 

ELS GEGANTS DE LA BARCELONETA

La mostra fa un recorregut al llarg dels primers vint-i-cinc anys d’activitats de la imatgeria festiva de la Barceloneta i del seu impacte al barri: la creació de nous elements festius i el seu arrelament a la Barceloneta.

 

EDREAMS MITJA MARATÓ

Aquest diumenge a les 8.45 h, al passeig de Pujades, es donarà el tret de sortida a l’eDreams Mitja Marató de Barcelona. Per fer més festa, hi haurà 26 punts d’animació que s’ubicaran al llarg del recorregut: grups de música, batucades i percussionistes animaran el pas dels corredors.

 

CROS ESCOLAR DE L'EIXAMPLE

La Challenge de cros escolar de Barcelona aterrarà a l’Eixample per celebrar la seva vuitena edició, concretament al Parc Joan Miró. La jornada començarà, com ja és habitual, a les 10 h i finalitzarà cap a les 13.30 h.