Hipermerc'Art by Moritz
Districtes i més
Barcelona

Mercat d'art contemporani, exposició sobre la violència i circ a Ciutat Vella

Hipermerc'Art by Moritz / BRUNA VALLS

UN SUPERMERCAT D’ART CONTEMPORANI 

Dibuixos, fotografies, escultures i peces diverses conviuen en la 33a edició de l’Hipermerc’Art, la fira d’art contemporani que té lloc a la Moritz Store. Una bona ocasió per descobrir les obres de joves talents, com ara Bruna Valls, Marc Badia, TV Boy i Monica Poch, i alhora admirar les peces d’artistes més reconeguts com Xavier Mariscal i Perico Pastor, a més de trobar-hi algunes sorpreses, com les il·lustracions d’Andreu Buenafuente. Els preus, que van dels 59 als 299 euros, no estan gens malament, si es té en compte que totes les obres són originals. Per exemple, es pot aconseguir un dibuix original del Cobi per menys de 300 euros.

LA VIOLÈNCIA QUE PASSA DESAPERCEBUDA

'60dB / 16kHz. BCN. Sents la violència?' és una de les dues exposicions que acull l’Arts Santa Mònica sobre les formes d’imposició i violència que ens envolten cada dia. El nom fa referència als 60 decibels de soroll que, com a mitjana, produeixen els ciutadans d’una ciutat, i al to agut de 16 quilohertzs que correspon a una freqüència inaudible. L’altra exposició és 'Tecnologies de la violència', que explica com aquesta violència adopta sovint una forma tecnològica, com ara de drons, càmeres i sensors de tota mena. Hi trobem peces d’autors com Alicia Framis, Paolo Pedercini i l’artista xinès Zhou Xiaohu.

EL CIRC ENVAEIX CIUTAT VELLA

Les places i els carrers del districte s’omplen d’activitats i espectacles amb el cicle 'Encircant el barri'. Els més petits podran participar en tallers d’acrobàcies, malabars, màgia i pallassos.

UNA CURSA PER ACOMIADAR L'ANY

Poques hores abans que acabi el 2016, la Cursa dels Nassos ofereix la possibilitat de participar en l’última festa atlètica de l’any a Barcelona. ¿Preparats per córrer des de Selva de Mar fins a pla de Palau?

MODA I DISSENY EMERGENT

L’exposició 'Estenedor‘16. Impulsor de projectes de disseny i moda' vol donar visibilitat a les 12 iniciatives emprenedores que han participat en la convocatòria d’aquest projecte el 2016.

CAMPANADES A LA FONT MÀGICA

Com ja és tradició, el compte enrere de l’any marcat per les 12 campanades es tradueix en un espectacle impressionant de llum, aigua, pirotècnia i música a la Font Màgica de Montjuïc.

ELS REGIDORS DEL NO AL CATALÀ

La mostra recorda com, l’any 1975, divuit regidors de l’Ajuntament de Barcelona van votar contra una proposta de subvenció a l’ensenyament en català i com la mobilització ciutadana va obligar el consistori a rectificar.

FIRA D'INTERCANVI DE ROBA

Mercatroc és un espai d’intercanvi de roba i complements on tothom pot portar les peces que ja no utilitza. El Troc Joguina és l’espai on els més petits poden intercanviar les seves joguines.

CAP D'ANY AL MERCAT DE L'ESTRELLA

Per als que visquin a Gràcia i encara no sàpiguen què fer per Cap d’Any, una bona opció és anar al Mercat de l’Estrella, on es farà una celebració amb brindis de cava, xocolatada i cotilló.