Districtes i  més
Districtes i més

Cursa de bombers, festival Connexions, Txékhov i bandes sonores

Districtes i més / CURSA DE BOMBERS DE BARCELONA

10 KM PER DEMOSTRAR QUE ETS MÉS RÀPID QUE LES FLAMES

Potser estàs preparat per córrer 10 quilòmetres, però ho estàs per seguir el ritme dels bombers? Et queda una setmana per posar-te en forma i assegurar-te que les cames no et faran figa a la 18a edició de la Cursa de Bombers de Barcelona. Vols un motiu per no perdre-te-la? La ruta recupera el recorregut original i això és sinònim d’un circuit espectacular per alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat. I, a més, formarà part de la Challenge BCN 10k, la lliga de curses de 10 quilòmetres de Barcelona. Com diu el lema de la cursa: “L’esperit mai no s’apaga!”

Cursa de bombers de Barcelona. Diversos espais. 30 d'octubre

BELDA & SANJOSEX I ALTRES MARIDATGES MUSICALS

La música és una forma més de comunicar-se. Així ho demostra el festival Connexions del Raval, un cicle de diàlegs musicals en què tant artistes consolidats com emergents prenen la paraula i es fusionen per descobrir noves veus. Aquesta setmana conversaran amb les seves propostes musicals José Carrasco i Gabriel Amargant (26 d’octubre, Taller de Músics 24), Carles Belda i Sanjosex (27 d’octubre, Centre Artesà Tradicionàrius) i Joan Chamorro i Rita Payés (30 d’octubre, Sala Apolo). Sens dubte tenen molt a dir-se (i a dir-nos)!

Festival Connexions. Diversos espais de Barcelona. Fins al 30 d'octubre

BANDES SONORES MÍTIQUES

A partir de l’original combinació d’una guitarra elèctrica i un quartet de corda clàssica, el concert de Fantasia Quintet ens farà viatjar per diverses pel·lícules a través d’un recorregut per les bandes sonores més destacades de tots els temps.

Fantasia Quintet. C.Cívic Bon Pastor (Sant Andreu). 21 d'octubre

TXÉKHOV EN ESTAT PUR

Lluïsa Mallol dirigeix un muntatge on, només canviant la disposició del mobiliari o elements escenogràfics, conviuen dues farses de Txékhov: 'Un tràgic sense voler' i 'El prometatge'. Amb els actors Miquel Bonet, Josep Maria Mas i Blanca Pàmpols.

'Somiant en cocodrils'. C.Cívic l'Elèctric (Sant Cugat). 22 d'octubre

TALLERS INFANTILS D'ART VISUAL

Sant Andreu Contemporani estrena la primera temporada d’Ona, un nou programa educatiu gratuït per a nens i nenes de 6 a 11 anys. El projecte està liderat per Serafín Álvarez però inclou la intervenció d’altres artistes visuals.

‘Ona I. L'aventura comença. C.Cívic Sant Andreu. 22 d'octubre

AQUELLS QUE VAN VENIR A LLUITAR

La rambla del Carmel acollirà un homenatge a les Brigades Internacionals, que s’ha organitzat en commemoració dels 78 anys del seu comiat de Barcelona. Inclourà, entre d’altres, una lectura de les paraules de la Passionària de comiat als brigadistes.

Homenatge a les Brigades Internacionals. Rambla del Carmel (Horta-Guinardó). 22 d'octubre

GÒSPEL SENSE FRONTERES

Si us agrada el gòspel, no us perdeu aquest taller i 12è concert solidari a càrrec del Cor Gospel del Clot. Els donatius que es recaptin es destinaran íntegrament a la recollida d’aliments per a famílies en situació de risc.

Taller i concert de gòspel solidari. Parròquia de Sant Ambrós (Sant Martí). 23 d'octubre

L'ARXIU DEL POBLENOU FA 40 ANYS

L’Arxiu Històric del Poblenou celebra el seu 40è aniversari amb una gran festa a la Torre de les Aigües, un element arquitectònic amb molt de valor però encara poc conegut. No hi faltaran els diables i els gegants del Poblenou.

40 anys de l'Arxiu Històric del Poblenou. Torre de les aigües del Besòs (Poblenou). 22 d'octubre